Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ BY STUDIO BAGNO Εμπνευστείτε, είναι μεταδοτικό!
Εμπνευστείτε, είναι μεταδοτικό!

Εμπνευστείτε, είναι μεταδοτικό!

Συνειδητοποιήσατε ποτέ πως οτιδήποτε κάνουμε είναι μεταδοτικό;

Χασμουριόμαστε, χασμουριέται και ο διπλανός μας, κλαίμε, κλαίει και η κολλητή μας, χαμογελάμε, χαμογελάνε όλοι γύρω μας. Γινόμαστε άθελα μας ο καθρέφτης του διπλανού μας.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που εκμεταλλευτούμε αυτή την μεταδοτικότητα για να εμπνεύσουμε τους γύρω μας; Σκεφτήκατε ότι μπορεί να δημιουργήσουμε πολλά και μικρά θαύματα;

Αυτό ακριβώς έκανε και η Sylvie Atanasio, μια από τις πιο γνωστές σχεδιάστριες πλακιδίων στις ΗΠΑ. Κατάφερε να μεταφράσει το εμπνευσμένο όραμα της για τα Ιβηρικά κεραμικά, σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο του σημερινού σχεδιασμού.

Το αποτέλεσμα αυτής της έμπνευσης είναι φανταστικό, αφού δημιούργησε μια σειρά από 6 διακοσμητικά σχέδια σε διαστάσεις 13 x 13 εκ, διαθέσιμα σε όλα τα χρώματα της συλλογής. Ο γραφικός σχεδιασμός των κεραμικών πλακιδίων, χαρακτηρίζεται από μια απαλή αποτύπωση, με ένα λεπτό αλλά αντιληπτό αποτέλεσμα. Η μπαλέτα χρωμάτων τους βασίζεται στα παραδοσιακά χρώματα, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Πάμε να γνωρίσουμε το Fado λοιπόν, το οποίο είναι ένα είδος μουσικής που αντιπροσωπεύει αφίξεις και αναχωρήσεις και παραδοσιακά τραγουδιέται σε όλα τα λιμάνια της Πορτογαλίας. Μια ωδή γεμάτη πάθος και ευαισθησία όπως τα σχέδια που δημιούργησε η Sylvie Atanasio.

Το Fado είναι το μικρό θαύμα που μπορεί να στολίσει τους τοίχους της κουζίνας σου, αντιπροσωπεύοντας το άθροισμα των επιρροών από διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο και έτσι μια Ατλαντική καρδιά θα κτυπά πλέον στο σπίτι σου.

Επισκεπτόμαστε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, για να θαυμάσουμε από κοντά την αρχιτεκτονική, τα σχέδια και τα χρώματα που ντύνουν εξωτερικά τα σπίτια τους. Κόβουμε βόλτες για να δούμε από κοντά και να φωτογραφίσουμε τους δρόμους και τα παλάτια της Λισαβόνας που κοσμούνται από τα διάσημα αυτά κεραμικά πλακάκια.

Πήρατε αρκετή έμπνευση μέχρι εδώ ή χρειάζεστε ακόμη κάτι;

Παραμυθένια χρώματα και ασυνήθιστα σχέδια στην πιο λαμπερή τους υφή, σου δίνουν την ευκαιρία να βάλεις αυτή την ανεπανάληπτη αρχιτεκτονική και στον δικό σου χώρο. Το Fado και η Ατλαντική του καρδία ήρθαν για να κάνουν την κουζίνα σου ξεχωριστή!

Συνδύασε τα απαλά γκρι τετραγωνισμένα σχέδια του Fado αναμειγνύοντας διαφορετικά μοτίβα μαζί με μονόχρωμα. Αυτό μπορεί να διακοσμήσει τον ένα από τους τοίχους της κουζίνας σας. Ο παραδίπλα τοίχος μπορεί να ντυθεί με μονόχρωμα γυαλιστερά πλακάκια στο ίδιο χρώμα, σε πιο ορθογώνιο σχήμα, για να μας δώσει την αντίθεση που χρειαζόμαστε για να αναδείξουμε τον χώρο όπως πρέπει.

Τολμήστε να διαλέξετε το χρώμα των πάγκων σας σε κυπαρίσσι, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα και κάντε το χώρο πιο φυσικό επιλέγοντας ένα πάτωμα σε υφή ξύλου, για να δώσει στην κουζίνα σας την ηρεμία που της πρέπει.

Αν όμως το σπίτι σας είναι πιο μοντέρνο και το πάτωμα που επιλέξατε είναι σε βιομηχανικό στυλ, τότε ένα Fado κεραμικό πλακάκι στο χρώμα της μέντας, σε συνδυασμό με ξύλινες επιφάνειες, θα έδινε μια άλλη αίσθηση στον χώρο σας. Μοντέρνο, ζεστό, διαχρονικό αλλά παράλληλα διαφορετικό!

Εμπνευστείτε λοιπόν από την μαγεία της παράδοσης των Πορτογαλικών πλακιδίων που κοσμούν της πόλεις Αβέιρο, Πόρτο, Λισαβόνα και Σίντρα και γίνεται ένα με την ομορφιά τους!

Απολαύστε τα, χαθείτε στα σχέδια τους, μεθύστε από την ομορφιά τους και μεταδώστε το, γιατί πραγματικά όταν τα έφτιαχνε η Sylvie Atanasio, πρέπει να είχε έμπνευση! Μεγάλη έμπνευση!

https://www.apegrupo.com/en/authors/sylvie-atanasio/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: 

Έλενα Κυριάκου

 Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

Send this to a friend