ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτή είναι η συνταγή για φλαούνες που χρειάζεσαι!

Δεν υπάρχει σπίτι στην Κύπρο το Πάσχα που να μην έχει φλαούνες στο τραπέζι του, είτε φτιαγμένες στο σπίτι είτε αγορασμένες από κάποιο ζαχαροπλαστείο ή φούρνο. Πιο κάτω η δική μου συνταγή για εύκολες φλαούνες με κυπριακό τυρί φλαούνας που δεν θα σας ταλαιπωρήσουν. Με λίγη υπομονή και ακολουθώντας προσεκτικά τα βήματα, θα φτιάξετε τις […]

Cheesecake με limoncello και κόκκινα φρούτα

Υλικά Για το μπισκότο 220γρ. μπισκότα αλεσμένα 100γρ. βούτυρο ζεστό Για την κρέμα τυριού 500γρ. τυρί κρέμα 250γρ. κρέμα γάλακτος 150γρ. ζάχαρη άχνη 1 λεμόνι, ο χυμος και η φλούδα 2 κουταλιές λικέρ limoncello   Για το ζελέ με φρούτα 400γρ. νερό 80γρ. ζάχαρη 10-15 φράουλες και βατόμουρα 400γρ. μαρμελάδα κόκκινα φρούτα 2 σακουλάκια (20 […]

Παέγια με λαχανικά

Από τη Γαλάτεια Παμπορίδη Το κλειδί σε μια εξαιρετική χορτοφαγική παέγια είναι να μην ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Τα μανιτάρια είναι καλό να είναι σχεδόν ολόκληρα γιατί εκτός του ότι προσθέτουν στην εμφάνιση, ανεβάζουν και τη γευστική απόλαυση. Φανταστείτε τώρα να τρώτε ένα πιάτο ρύζι με λιλιπούτια κομματάκια λαχανικών, σχεδόν εξαφανισμένα μετά που ψήθηκαν. Το ρύζι […]

Το νηστίσιμο «κοτόπουλο» από αλεύρι είναι η τελευταία τρέλα του TikTok

Μια vegan συνταγή που απαιτεί μόνο δύο βασικά υλικά. Πόσο μπορεί να μοιάζει, όμως, με πραγματικό κοτόπουλο; Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, αυτή η συνταγή αφορά σε κοτόπουλο shredded, δηλαδή μαδημένο, το οποίο το συναντάμε σε σαλάτες και σαν γέμιση σε σάντουιτς και μπέργκερ. Ποια είναι τα υλικά; Τα βασικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις […]

Σαλάτα με καλαμάρια, γαρίδες και πέστο δυόσμου

Της Γαλάτειας Παμπορίδη Μια από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές σαλάτες. Το καλαμάρι και οι γαρίδες τρώγονται πολύ εύκολα κρύα, ειδικά αν είναι μαριναρισμένα με αρωματικό πέστο. Ο κόλιανδρος με το μαϊντανό και το δυόσμο είναι εξαιρετικός συνδυασμός. Ένας καλός φίλος κάποτε χαρακτήρισε αυτή τη σαλάτα «ποίημα». Σημείωση: Για να καβουρδίσετε τα πινόλια τα βάζετε σε […]

Ανάποδο κέικ με πορτοκάλια

Από τη Γαλάτεια Παμπορίδη   Υλικά Για το σιρόπι: 150ml χυµό πορτοκάλι 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 πορτοκάλια σε φέτες   Για το κέικ: 160γρ. σιµιγδάλι ψιλό 130γρ. αλεύρι Φαρίνα 2 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι αλάτι 250γρ. βούτυρο ανάλατο 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Φλούδα από 1 πορτοκάλι 1 βανίλια 3 µεγάλα αυγά 100ml χυµό πορτοκάλι   […]

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Συνταγή για την 25η Μαρτίου

ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο μπακαλιάρου παστού (1 κιλό, περίπου) Για το κουρκούτι: 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη 1 πρέζα ζάχαρη άσπρο πιπέρι νερό όσο πάρει Για την σκορδαλιά: 4 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες 2 – 4 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το πόσο δυνατή τη θέλετε Αλάτι πιπέρι 3 – 4 κουταλιές […]

Ένα υπέροχο και πεντανόστιμο φαγητό: Λαζάνια με μανιτάρια

Aπό την Γαλάτεια Παμπορίδη Συστατικά Για το ραγού μανιταριών 60γρ. βούτυρο ανάλατο ¼ φλ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο, σε φέτες 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 κονσέρβα (400 γρ.) συσκευασμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες ½ κουταλιά πάστα ντομάτας 1 κουταλάκι θυμάρι φρέσκο αλάτι και πιπέρι 2 κουταλιές κρέμα […]

Κεφτέδες χταποδιού

Μία συνταγή από τον Σεφ Κυριάκο Κυριάκου Εύκολη μαγιονέζα στο μπλέντερ Η μαγιονέζα αυτή χρησιμοποιεί ολόκληρο 1 αβγό αντί για 2-3 κρόκους (άρα είναι πιο υγιεινή) και γίνεται μόνο στο μπλέντερ (όχι στο πολυμίξερ ή το μίξερ): Βάζετε 1 ολόκληρο αβγό (ξεπαγωμένο) στη γυάλα του μπλέντερ μαζί με 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα, 1 κοφτό κουταλάκι […]

Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις χαλβά κατσαρόλας

Η παράδοση την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας χρειάζεται να «βγει» και από την ίδια την κουζίνα σου, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά… πως μπορείς να δημιουργήσεις όλων των ειδών γλυκά και αλμυρά. Άλλωστε, η προσπάθεια πάντα μετρά και ξέρεις πολύ καλά, ότι όταν δοκιμάσεις μία, δύο, τρεις και περισσότερες φορές σίγουρα θα καταφέρεις το αποτέλεσμα […]