ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (βίντεο)

Από την Χρύσω Λέφου   ΥΛΙΚΑ Για τη βάση • 1 ½ (200 γρ.) μπισκότα Digestive αλεσμένα • 1 φλ. (150 γρ.) μπισκότα biscoff αλεσμένα • 1/3 φλ. (45 γρ.) καρυδόψιχα • 1/3 φλ. (80 γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωμένο Για τη γέμιση • 2 φλ. (500ml) κρέμα γάλακτος παγωμένη • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη • […]

Σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, γυαλιστερές και καραβίδες

Μία συνταγή από τον Σεφ Αντώνη Νικολάου Συστατικά 400 γρ. (4/5 του πακέτου) σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, 25-30 μικρές καραβίδες, 12-15 γυαλιστερές, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 4 κουταλιές λευκό κρασί, 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ξεσποριασμένη, σε φετάκια, 1 φλ. κρέμα γάλακτος, Αλάτι, πιπέρι ΒήματαΒράζετε μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και το αλατίζετε. Μόλις […]

Σολομός λεμονάτος

Από Νίνα Θεοχαρίδου Υλικά (για 4 άτομα): 4 κομμάτια φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα (σύνολο 500-600 γρ.) 2 κουταλιές αλεύρι για το αλεύρωμα 4 κοφτές κουταλιές (60 γρ) βούτυρο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/3 φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού ½ φλ. νερό 1 κουταλάκι ξύσμα […]

Μελιτζάνες με γιαούρτι και φέτα στο φούρνο

  Υλικά 1 κιλό μελιτζάνες 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο Αλάτι ½ κιλό ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλη πιπεριά 1 μεγάλο κρεμμύδι 200 γρ. φέτα 500 γρ. γιαούρτι 3 αυγά Ροζ πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις […]

Τα μυστικά για πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

  Πώς όμως θα πετύχουν τα μπιφτέκια σας και στη γεύση και στην υφή; Πώς θα έχουν σωστή υγρασία και θα ψηθούν σωστά; Τα μυστικά μου για μυστικά για αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο είναι εδώ.   Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή […]

Ασιατική σαλάτα ‘coleslaw’ με κοτόπουλο

Από τη Γαλάτεια Παμπορίδη   Υλικά: 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 1 καρότο, χοντροτριμμένο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 φλιτζάνια λάχανο (κραμπί), ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια 20 περίπου φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο 2 κουταλιές καβουρδισμένο σουσάμι ½ φλιτζάνι φυστίκια (καλύτερα ψημένα στον φούρνο) 2 φλιτζάνια […]

Εγώ, η μαμά μου και τα 150 λουλούδια στο πιάτο μας!

Είναι κάποια μικρά πράγματα για το φαγητό που απολαμβάνεις κάθε μέρα, που τα ‘χεις δεδομένα. Αρκεί όμως ναμάθεις κάτι παραπάνω για την ιστορία του φαγητού σου, τη διαδρομή του, τον αληθινό κόπο να φτάσει στο πιάτο σου μα και όλους τους νέους τρόπους να το απολαύσεις καιτότε ο κόσμος σου αλλάζει.  Και ο Σεφ Κωνσταντίνος […]

Ψάρι σαβόρο

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό ψάρι μικρό (μπαρμπούνι, γόπες μαρίδα) 3/4 ποτηριού λάδι (φυτικό) 2 κουταλιές αλεύρι (γεμάτες καλά) για τη σάλτσα αλεύρι για το τηγάνισμα 4 σκελίδες σκόρδο 1/3 ποτήρι ξίδι 2 κλωνάρια λασμαρί (δεντρολίβανο)   ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Πλένουμε το ψάρι και το αφήνουμε να στραγγίσει. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Το τινάζουμε να φύγει […]

Γαρίδες Ταϊλάνδης σε γάλα καρύδας

Από τη Γαλάτεια Παμπορίδη   Υλικά 2 κουταλιές ελαιόλαδο 700 γρ γαρίδες, ωμές, καθαρισμένες (αν θέλετε αφήνετε 4-5 ακαθάριστες) 400 ml Aroy-D coconut milk 400 γρ Royal Umbrella Thai Jasmin Rice Φυλλαράκια κόλιαντρο 1 λάιμ Για την πάστα κάρυ: 3 κλωναράκια λεμπονόχορτο 2 μέτρια κρεμμύδια 50 γρ τζίτζερ 4 σκελίδες σκόρδο 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά […]

Λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο (μπατζίνα)

Υπέροχη και μυρωδάτη η μπατζίνα για να την σερβίρεις στο οικογενειακό τραπέζι για να κλέψει τις εντυπώσεις! Ένα καλοκαιρινό φαγητό σε μια συντάγη που είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες. Η μπατζίνα είναι παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας, η οποία φτιάχνεται χωρίς φύλλο και έχει λεπτό πάχος. Παλιότερα η πίτα αυτή γινόταν από αλεύρι, […]