Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΛΑΚΑ Κάνεις;
ΠΛΑΚΑ Κάνεις;

ΠΛΑΚΑ Κάνεις;

Τι πλάκα καλέ; Κεραμόπλακα!

Όχι δεν λέμε για την Πλάκα στην Αθήνα που όπως υποστήριζε ο σπουδαίος Αθηναιογράφος Δημ. Καμπούρογλου, πήρε την ονομασία της από μια μεγάλη μαρμαρόπλακα, η οποία βρέθηκε κοντά στην μικρή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Αλεξανδρινού.

 

Ούτε όμως πρόκειται για κάποιο αστείο επεισόδιο, από το ομότιτλο τηλεοπτικό παιχνίδι.

Εδώ μιλάμε για τις τεράστιες πλάκες κεραμικών, που το τελευταίο διάστημα κοσμούν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και κλέβουν αναμφίβολα την παράσταση.

Ο μαύρος ταύρος, ο γκρίζος γραφίτης, το πράσινο σμαράγδι, το απασχολημένο άσπρο, αλλά και το ceppo di gre, είναι μόνο μερικές από τις τέλειες όψεις κεραμόπλακας που χρησιμοποιούνται ως επενδύσεις επιφανειών, σε χώρους που θέλουν να ξεχωρίζουν αλλά και να έχουν διάρκεια στον χρόνο.

Η κομψότητα και η καλαισθησία που κυριαρχεί τις πελώριες αυτές πλάκες κεραμικών, μπορεί να γράψει την  δική της ιστορία στο δικό σας περιβάλλον.

Το μαύρο μάρμαρο ταύρου αναπαράγει έναν ενδιαφέροντα γρανίτη με μαύρο νυκτερινό χρώμα, με χρυσά και ασημί κύματα που ξεχωρίζουν στην πλάκα. Όπως το φυσικό υλικό, προσφέρεται για διακοσμητικές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πάγκων εργασίας με μια πινελιά πολυτέλειας.

Το μάρμαρο γραφίτη ή η γκρίζα πέτρα, είναι ένα συμπαγές ασβεστολιθικό συσσωμάτωμα με πολύ λεπτό κόκκο και οικιακό υπόβαθρο. Το χρώμα του υλικού ποικίλει από γκρι ανθρακί έως γκρι περιστεριού, με έντονες αλλά λεπτές λευκές γραμμώσεις. Είναι ένα προϊόν ικανό να γοητεύσει την ομορφιά του περιβάλλοντος και να τους δώσει προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Η αριστοκρατική πλάκα του πράσινου σμαραγδιού, είναι πιστή αναπαραγωγή ενός πράσινου συμπλέγματος βραζιλιάνικης προέλευσης με ανοικτό καφέ και λευκές γραμμές. Εκφράζει την έμφυτη κομψότητα του μαρμάρου. Μια πρόταση που βγαίνει από τη συνηθισμένη χρωματική παλέτα της πέτρας για να χωρέσει στα πιο ιδιαίτερα έργα.

Από την άλλη το γραφικό της απασχολημένης άσπρης πλάκας, είναι εμπνευσμένο από έναν εξωτικό γρανίτη με έντονο οπτικό αντίκτυπο από τη Βραζιλία. Έχει ανοικτόχρωμό κρεμ φόντο με σκούρα μέρη σε αντίθεση που θυμίζουν μοτίβο ζέβρας. Χρησιμοποιείτε ως επίστρωση  ακόμη και για πάγκους κουζίνας, μπορεί επίσης να δημιουργήσει εξαιρετικά σκηνογραφικές επιφάνειες.

Τελευταίο στην λίστα μας είναι το περίφημο ceppo di gre, μια πολύτιμη και σπάνια φυσική πέτρα που εξορύσσετε από την περιοχή της Λομβαρδίας στην Βόρεια Ιταλία. Αυτή η πλάκα αναπαράγει τη νηφάλια και κομψή γοητεία του ceppo di gre της ιζηματογενούς πέτρας που εξάγεται από τις όχθες της λίμνης ISEO. Χαρακτηρίζεται από μια υφή από βότσαλα που συνδέονται μεταξύ τους με ασβεστολιθικές τσιμεντοκονίες.

Όποιο και να προτιμήσεις, σε όποια σκηνή και αν τα βάλεις να πρωταγωνιστούν, σίγουρα το μόνο που θα ακούσεις στο τέλος, θα είναι το ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ!

Δεν κάνω καθόλου πλάκα! Γράψε την δική σου παράσταση και παίξε με μεγαλείο στο δικό σου θέατρο! Το παρασκήνιο είναι απλά για να ξεκουράζεσαι…

Έλενα Κυριάκου

Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

Website: studiobagno.com.cy

Facebook: Studio Bagno 

Instagram: Studio Bagno

Send this to a friend