Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΡΜΑ ΜΠΛΕ! – by Studio Bagno
ΤΕΡΜΑ ΜΠΛΕ! – by Studio Bagno

ΤΕΡΜΑ ΜΠΛΕ! – by Studio Bagno

Η συναρπαστική ιστορία του μπλε χρώματος και των χιλιάδων αποχρώσεων του, συνεχίζει να μας ξαφνιάζει μέχρι και σήμερα!

Από την αρχαία Αίγυπτο, την μπλε περίοδο του Πικάσο, το μπλε του Γιοχάνες Βερμέερ, στο “Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι”μέχρι και το μπλε στο οποίο έδωσε το όνομα του ο διάσημος ζωγράφος Ίβ Κλάιν, το Kein Blue.

Στα έργα τους βλέπουμε τα πρώτα δείγματα μπλε χρώματος, που λάτρεψαν οι μεγάλοι καλλιτέχνες και με το οποίο δημιούργησαν μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης. Κατά τον μεσαίωνα και μετέπειτα στην Αναγέννηση, αποτέλεσε το πιο πολύτιμο και περιζήτητο χρώμα, αφού η αξία του έφτασε να αγγίζει την τιμή του χρυσού.

Μπλε! Το χρώμα που «ντύνει» τις μέρες και τις νύκτες μας, μέσω του ουρανού και της θάλασσας. Κομψό, απλό και διαχρονικό, το Μπλε «φοριέται» και από τα δυο φύλα και είναι σύμβολο της εμπιστοσύνης, της πίστης, της αυτοπεποίθησης, της αλήθειας και της ηρεμίας.

Ένα τέτοιο Μπλε ηρεμίας, γαλήνης, κάθαρσης και αλήθειας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Μπλε του ωκεανού, της θάλασσας αλλά και της πισίνας, που εμπεριέχει μέσα του το υγρό στοιχείο του νερού.

Με επίκεντρο το νερό, το χρώμα αυτό μπορεί να δημιουργήσει θαύματα και στο μυαλό και στο κορμί, αφού ο συνδυασμός των δυο είναι από μόνος του εκρηκτικός.

Οπότε ας αφήσουμε για λίγο την ιστορία και να περάσουμε στο τώρα και στο δικό μας δημιούργημα, στο miniblue ή αλλιώς minipool, το οποίο βρίσκεται σε απίστευτη άνοδο το τελευταίο διάστημα.

Οι μικρές πισίνες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής, αφού ο χώρος που μπορούμε να αφιερώσουμε στην κατασκευή μιας πισίνας γίνεται σιγά-σιγά μικρότερος, λόγω του ότι έχουμε μικρότερα οικόπεδα και ακόμα πιο μικρό προϋπολογισμό.

Η μίνι πισίνα, ξεχωρίζει για την απλότητα και το μέγεθος της.Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες πισίνες, οι διαστάσεις της, μας επιτρέπουν την εύκολη εγκατάσταση της οπουδήποτε. Οι ιδιοκτήτες μικρών κατοικιών ή ακόμα και διαμερισμάτων, μπορούν να χαρούν την τοποθέτηση της, στην βεράντα, στον κήπο, ή ακόμη και στο μπαλκόνι τους.

Τα σχήματα ποικίλουν, από τετράγωνα, ορθογώνια, στρογγυλά ή γωνιακά, τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να τα τοποθετήσουμε σε όποιο σημείο εμείς επιθυμούμε. Επίσης η δομή τους μας δίνει την επιλογή για την τοποθέτησή τους πάνω από το έδαφος ή κάτω από αυτό.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας μίνι πισίνας, είναι το γεγονός ότι απαιτεί λιγότερη συντήρηση και λιγότερη εργασία, και έτσι το λειτουργικό κόστος είναι χαμηλότερο. Μειώνεται η κατανάλωση νερού, τα προϊόντα συντήρησης, θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας. Σημαντικό να αναφέρουμε, είναι το ότι για διαστάσεις μέχρι και 10m2,δεν χρειαζόμαστε οικοδομική άδεια για την εγκατάσταση της.

Η μεγάλη γκάμα αξεσουάρ που είναι διαθέσιμη, αντισταθμίζει το μικρό της μέγεθος, αφού μπορεί να παραγγελθεί με όλα τα είδη αξεσουάρ και να μετατραπεί αυτομάτως σε ένα πολυτελές μπλε βαθύ και ανανεωτικό χώρο spaμε θέα τον ουρανό. Το μαγικό είναι ότι για αυτές που έχουν μήκος 4m, μπορεί να έχουν εγκατεστημένο σύστημα παραγωγής υδάτινου ρεύματος και καθιστικούς πάγκους με σύστημα υδρομασάζ.

Το συμπέρασμα: «small is beautiful” όπως είπε και ο Ernst Friedrich Schumacher

Βάλτε ΤΕΡΜΑ το ραδιόφωνο λοιπόν και βυθιστείτε στον μαγικό κόσμο των ΜΠΛΕ, ακούγοντας τι άλλο φυσικά;

«τον ίδιο τον Θεό να είχα απέναντι μου, σου λέω προτιμώ…»

Μην το σκέφτεστε άλλο. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το δικό μας miniblue και να μάθετε περισσότερα για τις μίνι πισίνες και τον χρυσό κόσμο του ΜΠΛΕ!

Έλενα Κυριάκου

Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

Website: studiobagno.com.cy

Facebook: Studio Bagno 

Instagram: Studio Bagno

Send this to a friend