Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Το Κατερινιώ Παντρεύεται!
Το Κατερινιώ Παντρεύεται!

Το Κατερινιώ Παντρεύεται!

Από πότε οι νεραΐδες βγαίνουν και χορεύουν στη στεριά;

Από τότε που τριγυρίζουν στα λιμάνια όμορφα παλληκάρια!

 

22 Δεκεμβρίου 1969, προβάλλεται για πρώτη φορά η Νεράιδα και το Παλληκάρι. Το Κατερινιώ και ο Μανούσος. Ένας έρωτας γεννημένος στην Κρήτη, παλεύει ενάντια σε όλους για να βγει στο τέλος νικητής!

Θυμάστε άραγε, πως γίνονταν οι γάμοι εκείνα τα χρόνια; ή με όλα αυτά τα extra glamourous του σήμερα το ξεχάσατε εντελώς;

Εγώ το θυμήθηκα πρόσφατα. Τώρα που σε λίγες μέρες παντρεύεται το Κατερινιώ μας και έχουμε χαρές! Ο γάμος της «σοκολάτας» μου όπως χαϊδευτικά την λέω, με έκανε να αναρωτηθώ, σε τι έξοδα πρέπει να μπει ένα ζευγάρι για να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Θα σας πάω ένα μικρό ταξίδι, λίγο πίσω στο χρόνο, τότε που πιτσιρίκι ακόμη, περίμενα πως και πως να μας προσκαλέσουν σε κάποιο γάμο, για να ντυθώ παρανυφάκι! Να γίνω κομμάτι της χαράς και των ευτυχισμένων στιγμών των δυο. Τότε που όλα ήταν αγνά και αθώα. Τότε που ο έρωτας ξεπερνούσε εμπόδια, αποστάσεις, χιλιόμετρα. Τότε που η αγάπη ήταν το μόνο που μετρούσε!

Σε εκείνα τα χρόνια που λέτε, το ζευγάρι έπρεπε πριν παντρευτεί να κτίσει το σπίτι του. Να είναι έτοιμη η φωλιά που θα σκεπάσει την αγάπη του στο καινούργιο ξεκίνημα. Ο γάμος γινότανε έξω από το νεόκτιστο σπίτι, για να θαυμάσουν και να δουν λεπτομερώς μέσα, έξω, όλοι οι καλεσμένοι το κτίσιμο του σπιτιού αλλά και την προίκα που έδωσαν οι γονείς στην νύφη.

Οι γυναίκες της οικογένειας μαζεύονταν από την προηγούμενη, για να φτιάξουν τα παραδοσιακά φαγητά που θα έμπαιναν στους πυρωμένους φούρνους τα χαράματα. Οι άντρες κουβαλούσαν τραπέζια και καρέκλες τα οποία στρώνονταν στους δρόμους για το γλέντι.

Απλά, λιτά και απέριττα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν διοργανωτές γάμου, αίθουσες δεξιώσεων, catering και πανάκριβα κτήματα. Χωρίς να δώσουν μια περιουσία, για να επιλέξουν σε τι καρέκλα θα καθίσουν οι καλεσμένοι ή σε τι σερβίτσιο θα κεραστούν. Χωρίς να χρυσοπληρώσουν κάθε λαμπάκι που είναι αναμμένο και χωρίς φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα. Το μεγαλύτερο πυροτέχνημα ήταν η αγάπη τους!

 

Το ζευγάρι κρατούσε τα χρήματα που μάζευε, ολοκληρωτικά για να βοηθηθεί στο νέο του ξεκίνημα. Έτσι ο κόσμος έκανε προκοπή! Διερωτηθείτε λοιπόν. Αξίζει να δίνουμε υπέρογκα ποσά σε υπερβολές; Αν «συμμαζευτούμε» λίγο, ίσως συγκεντρώσουμε ένα ευκαταφρόνητο ποσό που δεν υπολογίζαμε.

Που τα θυμήθηκα τώρα αυτά; Γιατί σας ζαλίζω με τα παλαιικά και «χωριάτικα» που γινόντουσαν τότε; Μα γιατί οι παιδικές αναμνήσεις όλων μας, είναι αξίες ανεκτίμητες. Γιατί πάντα, η μόδα του χθες επιστρέφει στο παρόν και το μέλλον.

Αυτή η περίοδος που διανύουμε τώρα, ίσως είναι η ιδανική εποχή για να φέρουμε κάποιες από τις παραδόσεις μας πίσω και ας είναι πασπαλισμένες με λίγη χρυσόσκονη του σήμερα.

 

 

Με μεγάλη χαρά λοιπόν σας ανακοινώνω ότι η Studio Bagno ξεκίνησε ήδη να χαράζει την πορεία για εσάς και το μέλλον σας!

Σε συνεργασία με τρεις υπέροχους οίκους νυφικών, δίνουν σε κάθε μέλλουσα νυφούλα δωροκουπόνι αξίας €500 για αγορά δαπέδου, ειδών υγιεινής και πέτρας. Από την στιγμή που θα κλείσετε το νυφικό σας μπορείτε να ξεκινήσετε και τα βήματα για την νέα σας κατοικία! Δεν χρειάζεται να περιμένετε να γίνει ο γάμος.

Κατερινιώ; σου ανήκει δικαιωματικά ένα κουπόνι αξίας €500 για την νέα σου κατοικία! Όχι μόνο γιατί ήσουν η έμπνευση για αυτό το άρθρο, αλλά και γιατί 53 χρόνια μετά, εσύ και ο Κρητίκαρος σου, φέρνετε την Νεράιδα και το Παλληκάρι πρώτο πλάνο στις οθόνες μας. 18 Σεπτεμβρίου 2022…Ανυπομονώ!

Κάνοντας follow την σελίδα studiobagno.group, like την δημοσίευση και tag δυο φίλες στα σχόλια, συμμετέχετε και εσείς στην κλήρωση του διαγωνισμού μας που θα γίνει 31/10/2022. Τρεις τυχερές μέλλουσες νυφούλες θα κερδίσουν από ένα δωροκουπόνι αξίας €500 για να διαλέξουν προϊόντα για την νέα τους κατοικία από την Studio Bagno.

Ώρα καλή τζι ώρα γρουσή τζι ώρα ευλοημένη

Τούτη δουλεία που αρκέψαμε να φκεί στερεωμένη!

Υ.ΓΣε αγαπώ σοκολάτα μου!

Έλενα Κυριακού 
Υπεύθυνη Μάρκετινγκ 
*Οίκοι νυφικών από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε το νυφικό των ονείρων σας και να λάβετε 
κατευθείαν το δωροκουπόνι της Studio Bagno χωρίς να συμμετέχετε στον διαγωνισμό: 
Once   Upon   a   Time   Bridal   Boutique     Λάρνακα  
Complice    Stalo   Theodorou     Λευκωσία 
Renee   Bridal     Λεμεσός 
 

 

Send this to a friend