Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ BY STUDIO BAGNO Κίνηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! – By Studio Bagno
Κίνηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! – By Studio Bagno

Κίνηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! – By Studio Bagno

Τι όμορφο συναίσθημα! τι χαρά, τι ζωντάνια, τι ηρεμία έχει μέσα του όποιος βιώνει την ελευθερία στην ψυχή και στο σώμα του;

Πόσο τυχεροί είναι όλοι όσοι έχουν την κίνηση ελευθερίας να εκφράζονται, να περπατάνε, να τρέχουν, να βοηθάνε, να βλέπουν, να συμμετέχουν, γενικά να ζουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

Την χρονιά του 2023 τα πράγματα γίνονται ευκολότερα και για όλους όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κάνουν τα απλά και καθημερινά, ελεύθερα και χωρίς καμία βοήθεια.

Η Ponte Giulio, η εταιρεία που είναι ο πρωταγωνιστής στον τομέα ΑμεΑ, έχει προνοήσει τα πάντα για να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις στα προσβάσιμα μπάνια  για άτομα με αναπηρία. Το να κάνετε ένα μπάνιο προσβάσιμο είναι μια έξυπνη κίνηση, είτε το χρειάζεστε σήμερα, είτε θέλετε να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας παραμένει ο χώρος ελευθερίας σας καθώς μεγαλώνετε.

 

Για τα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι, ή περιπατητή, ή έχουν μειωμένη όραση ή ακόμα έχουν δυσκολία στο να λειτουργήσουν τα χέρια τους, δεν είναι και τόσο εύκολο να χρησιμοποιήσουν ένα κανονικό ντους.

Το να προνοήσουμε να έχουμε ένα προσβάσιμο ντους, λειτουργικό και ασφαλές για άτομα με δυσκολίες στην κίνηση, σίγουρα παρέχει μια μεγάλη διαβεβαίωση ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας κάποιον ο οποίος αντιμετωπίζει σωματικές δυσκολίες. Αυτό το άτομο μπορεί να είναι ένας ηλικιωμένοςσυγγενής, ένα άτομο από την οικογένεια μας ή ακόμα εμείς οι ίδιοι.

Καλό είναι όλοι μας, να μετατρέψουμε το μπάνιο μας σε ένα ασφαλές και προσβάσιμο χώρο για άτομα με κινητικές δυσκολίες και ας μην το χρειαζόμαστε τώρα. Είναι σίγουρα η επένδυση για ένα πιο ασφαλή χώρο διαβίωσης στο μέλλον.

Να είστε σίγουροι ότι ένας χώρος μπάνιου βασισμένος στα πρότυπα και τις διαδικασίες ατόμων με αναπηρία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από κανένα άλλο χώρο μπάνιου. Οι γραμμές των προϊόντων είναι πλέον μοντέρνες και λειτουργικές, βασισμένες στις τελευταίες τάσεις της αγοράς, οι οποίες σχεδιαστικά ίσως ανεβάσουν και το επίπεδο του χώρου σας με την άνεση που θα σας δώσουν.

Ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε να γίνει εύκολα, φτάνει να το θελήσουμε.Οι ανάγκες μας και ο διαθέσιμος χώρος είναι τα κύρια κριτήρια για να αποφασίσουμε πως θα μεταμορφώσουμε τον χώρο μας.

Εννοείτε πως η επιφάνεια του πατώματος στον χώρο μας θα πρέπει να είναι ματ και να μην γλιστρά, να είναι αντιολισθητική και το μέγεθος από το πλακάκι, ας είναι όσο πιο μικρό γίνεται για να μπορούμε να δίνουμε τις ανάλογες κλίσεις με ευκολία.

Αν έχουμε την δυνατότητα να μην βάλουμε πόρτα στο ντους θα ήταν ιδανικό για τα άτομα στο καροτσάκι. Ένα σταθερό γυαλί με πάχος 10mmτο οποίο είναι αρκετά χοντρό, θα ήταν ιδανικό. Αυτό που αποσκοπούμε, είναι να δημιουργήσουμε την ευκολότερη πρόσβαση για να ενδυναμώσουμε το άτομο που χρησιμοποιεί το ντους.

Οι μπάρες αρπαγής ή αλλιώς μπάρες στήριξης είναι επίσης απαραίτητες και πολύ βοηθητικές. Μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στο ντους αλλά και έξω από αυτό.

Το τηλέφωνο του μπάνιου πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε να μπορεί το άτομο να το χρησιμοποιεί με ευκολία και ίσως αν συνοδεύεται από την υψηλή ποιότητα που έχουν οι μπάρες Ponte Guilio, ανάλογα με το υλικό και το μέγεθος, μπορούν να στηρίξουν άτομα από 50 – 150 κιλά.

Σε ότι αφορά τα καθίσματα υπάρχουν δυο επιλογές. Το αναδιπλούμενο κάθισμα, το οποίο στερεώνετε στο τοίχο του ντους και μπορούμε να το ανοίξουμε όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε και το μετακινούμενο κάθισμα το οποίο είναι σαν μικρή καρεκλίτσα.Συνήθως την τοποθετούμε έξω από το ντους και την βάζουμε εμείς στο ντους εφόσον την χρειαστούμε.

Όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, είναι προϊόντα που δίνουν μια κίνηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στα άτομα με προβλήματα αναπηρίας που θέλουν να στηρίζονται περισσότερο στον εαυτό τους.

Μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς σε αυτά τα άτομα την κίνηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που χρειάζονται, αρχίζοντας να κάνουμε συνήθειο το να δημιουργούμε στα σπίτια μας μπάνια για άτομα με αναπηρία. Ένας παππούς, μια γιαγιά, ένας φίλος, μπορεί να έχουν την επιθυμία να μας επισκεφθούν κάποτε.

Ας μην τους στερούμε αυτό το δικαίωμα, επειδή το σπίτι μας έχει μόνο σκαλιά, επειδή η τουαλέτα μας δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει ή επειδή το μπάνιο μας δεν πληροί τις προδιαγραφές ΑμεΑ.

Ας αγαπήσουμε περισσότερο αυτούς και τους εαυτούς μας!

Έλενα Κυριάκου

Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: 

Send this to a friend