Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Δήμος Λάρνακας για ακόμα μια χρονιά φρόντισε να συνεχίσει τα ήθη και έθιμα του πολιτισμού και της κουλτούρας της πατρίδας μας. Μαζί με τον Δήμαρχο, οι Λαρνακείς, όπως κάθε χρόνο έκοψαν την Μούττη της Σαρακοστής στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ. Ο κόσμος διασκέδασε με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τσιττιστά της μέρας από τον Πολιτιστικό Όμιλο “Βασιλιτζιά”, ενώ στο χώρο υπήρχαν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί. Επίσης προσφέρθηκαν δωρεάν εδέσματα της ημέρας.

 

Εξάλλου την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Καρναβαλίστικη Παρέλαση αν και ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο αλλά λόγω του καιρού ακυρώθηκε και τελικά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, περίπου 1000 καρναβαλιστές γέμισαν με χρώμα τους δρόμους της Λάρνακας. Δημοτικό Συμβούλιο, πολιτικοί, πλήθος κόσμου, κατέκλεισαν τη πόλη μας, όπου έγινε το αδιαχώρητο. Δεκάδες καρναβαλιστές, με ομάδες και άρματα, διασκέδασαν, χόρεψαν και μαζί τους ο κόσμος που βρέθηκε εκεί.

 

Επανασυνελήφθησαν για απόπειρα φόνου στην Λάρνακα ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 38χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου εναντίον επιχειρηματία στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου 2020. Ο 38χρονος, εκτός από το γεγονός ότι κατονόμασε τον Μαμαλικόπουλο ως το πρόσωπο που οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές τη δολοφονία του επιχειρηματία, προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω, κατονομάζοντας σε θεληματική του κατάθεση τον Ελλαδίτη ως το πρόσωπο που οργάνωσε και την απόπειρα δολοφονίας του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος, τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα.

Σύμφωνα, πάντα, με την κατάθεση του 38χρονου, ο ισοβίτης του έδινε οδηγίες, τον καθοδηγούσε, του προμήθευσε μέσω άγνωστου προσώπου τον οπλισμό, ενώ διευθέτησε και την προκαταβολή του.

Ως εκ τούτου, τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν χθες το πρωί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αυτή τη φορά από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους,

Οι δύο ύποπτοι προσήχθησαν ξεχωριστά ενώπιον του δικαστηρίου για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε να μην έλθουν σ’ επαφή μεταξύ τους. Και οι δυο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο 38χρονος ομολόγησε ότι είναι το πρόσωπο που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Μαύρο με καθοδηγητή και πάλι τον ισοβίτη.
Το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον τους.

 

Και τέλος σήμερα αρχίζει επίσημα την λειτουργία του το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημότη Λάρνακας επί της οδού Ανδρέα Μιαούλη στα πρώην γραφεία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας. Στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη θα γίνεται εξυπηρέτηση των πολιτών για διάφορες αποπληρωμές δημοτικών τελών προστίμων και άλλων, καθώς επίσης θα μπορούν να προβαίνουν και σε αποπληρωμή των αποχετευτικών τους τελών.

Επίσης, στο εν λόγω κέντρο θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση φορολογιών. «Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην επίλυση μέρους του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και ειδικότερα της αποσυμφόρησης του προβλήματος εξεύρεσης χώρου στάθμευσης, αφού το κέντρο διαθέτει δικό του δωρεάν χώρο, για τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων δημοτών.

Send this to a friend