Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, διέταξε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας να παραμείνει, μέχρι την έναρξη της δίκης της, η 31χρονη Ουκρανή, η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα σχεδόν οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή έχουν προγραμματιστεί δύο ξεχωριστές δικαστικές διαδικασίες. Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενη θα είναι η 31χρονη, ενώ στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος θα είναι ο 43χρονος ομοεθνής της, ο οποίος φέρεται να ήταν ο αποδέκτης των χρημάτων.

Η υπόθεση της Ουκρανής ήταν ορισμένη χθες προκειμένου ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις συνολικά 40 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες αφορούν αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αναληθείς δηλώσεις.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισής της, έφεραν ένσταση στην περαιτέρω κράτηση της κατηγορουμένης, επικαλούμενοι την τελευταία απόφαση του Εφετείου που άφησε ελεύθερο τον 43χρονο Ουκρανό. Οι δικηγόροι υποστήριξαν, επίσης, ότι με το μαρτυρικό υλικό που θα τεθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ποιο είναι το γενεσιουργό αδίκημα.

Τελικά το κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα της υπεράσπισης και διέταξε ν’ αφεθεί ελεύθερη και η 31χρονη, αφού προηγουμένως καταθέσει εγγύηση ύψους 150 χιλιάδων ευρώ. Ανάμεσα στους όρους που τέθηκαν είναι και η υπογραφή εγγύησης 50 χιλιάδων από αξιόχρεο εγγυητή, με την ίδια να υποχρεούται να εμφανίζεται τρεις φορές την ημέρα σε αστυνομικό σταθμό.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 13 Μαΐου, προκειμένου ν’ απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Όσον αφορά την υπόθεση του 43χρονου, ορίστηκε στις 6 Ιουνίου για ακρόαση.

 

Καλά είναι τα νέα για την Πανεπιστημιακή Σχολή την οποία πρόκειται να ιδρύσει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου η οποία, όπως φαίνεται θα συγκατοικεί με το Κέντρο Αριστείας της Λάρνακας, CMMI.

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, κ. Παναγιώτης Ζαφείρης έχει ενημερωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο φαίνεται να αξιολόγησε θετική την μελέτη που είχε ετοιμάσει στις αρχές του έτους το Πανεπιστήμιο και αφορά τη δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στην πόλη της Λάρνακας.

Σημείωσε επίσης ότι, «προχωράμε άμεσα με τη σύσταση Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής η οποία σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των σχεδιασμών για την κτηριακή ανάπτυξη της Σχολής, και την ολοκλήρωση της σύνταξης των προγραμμάτων σπουδών της. Στοιχεία τα οποία θα υποβληθούν θα βοηθήσουν την πολιτεία προς την διαμόρφωση της τελικής της απόφασης σχετικά με την δημιουργία της Σχολής».

Τέλος τονίζει πως θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με το Δήμο Λάρνακας ούτως ώστε να τροχοδρομηθούν τα επόμενα βήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend