Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πλήρως αναδιαμορφωμένο το Μουσείο Παιχνιδιών στην Αραδίππου
Πλήρως αναδιαμορφωμένο το Μουσείο Παιχνιδιών στην Αραδίππου

Πλήρως αναδιαμορφωμένο το Μουσείο Παιχνιδιών στην Αραδίππου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Μουσείο Παιχνιδιών Αραδίππου. Όπως σημειώνει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Αραδίππου, το τελευταίο διάστημα έγινε πλήρης αναδιαμόρφωση του σχεδιασμού και της συλλογής του μουσείου και ως εκ τούτου ο επισκέπτης έχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τις βασικές κατηγορίες παιχνιδιών που κατασκευάστηκαν ιστορικά καθώς και σημαντικές πληροφορίες για την κάθε κατηγορία. 

 

 

Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2014, όταν το ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α., διαθέτοντας μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές παιχνιδιών στον κόσμο, δημιούργησε σε συνεργασία με τον Δήμο Αραδίππου και τον οργανισμό «Παιδικό Μουσείο Κύπρου» το μικρό, αλλά σημαντικό σε περιεχόμενο και συμβολισμό, Μουσείο Παιχνιδιών Αραδίππου.

Όπως αναφέρεται, η μακαριστή Κλαίρη Αγγελίδου, μέλος του ιδρυτικού συμβουλίου του ιδρύματος το 2003, αλλά και ως πρόεδρος, τότε, του Οργανισμού «Παιδικό Μουσείο Κύπρου», έχοντας ιδιαίτερες ευαισθησίες όσον αφορά την παιδική ηλικία και το παιδί, εξήρε τις προσπάθειες του ιδρύματος και πάντα στήριζε τις προσπάθειες σχετικά με τη δημιουργία ενός μουσείου παιχνιδιών.

Ο Δήμος Αραδίππου αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια και αισίως το Μουσείο Παιχνιδιών Αραδίππου κλείνει μία δεκαετία, έχοντας πλέον έναν αναδιαμορφωμένο σχεδιασμό και περιεχόμενο.

Σε συνδυασμό, δε, με τα διαδραστικά προγράμματα που εφαρμόζονται στο μουσείο υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού Μαρίας Ηρακλέους και την ουσιαστική βοήθεια της υπεύθυνης του μουσείου Έλενας Ζαμπά, ο δήμος ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να προσφέρει στους επισκέπτες, παιδιά και ενήλικες, μία μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα εμπειρία. «Διαχρονικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Παιδικής Ηλικίας, όπου θα στεγαστούν όλες οι συλλογές του ιδρύματος που έχουν σχέση με το παιδί, μ’ εκθεσιακούς χώρους και χώρους έρευνας και μελέτης παιχνιδιών και της ιστορίας τους», υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου του Δήμου Αραδίππου.

Το Μουσείο Παιχνιδιών Αραδίππου επισκέπτονται σχολεία απ’ όλη την Κύπρο και λειτουργεί κατόπιν ραντεβού (στο τηλέφωνο 24524601).

 

 

 

Send this to a friend