Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών κ. Αλέξη Βαφεάδη, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας.

Όπως αναφέρθηκε δεν θα δοθεί επιπρόσθετη παράταση για τα έργα και θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας .

Η Επιτροπή Ανάπτυξης “ομόφωνα αποφάσισε να καταβληθεί άμεσα η εγγυητική από την ανάδοχο εταιρεία, όλα τα έργα υποδομής, που περιλαμβάνονται στη σύμβαση, να υλοποιηθούν για το καλό της πόλης, χωρίς οποιεσδήποτε εκπτώσεις, και πως σε καμία περίπτωση δεν θα δοθεί επιπρόσθετη παράταση και τα έργα να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2024”.

 

Σημαντική διάκριση για το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, που εδρεύει στη Λάρνακα, αποτελεί η δημιουργία Κέντρου Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας, με σκοπό την ενίσχυση της διακυβέρνησης για μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία και την στήριξη της επιστημονικής έρευνας για προστασία των ωκεανών.

Η Κοινοπολιτεία και η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψαν στη Λάρνακα τριετές μνημόνιο συναντίληψης για τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας, που θα λειτουργεί ως ένας επιπρόσθετος πυλώνας του Κυπριακού Ινστιτούτου. Το μνημόνιο υπογράφηκε κατά την εναρκτήρια υπουργική σύνοδο για τους ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας.

 

 

Με μείον τέσσερις κατηγορούμενους, συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση, που αφορά την απάτη μισού εκατομμυρίου ευρώ, που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2022 στην αγροτική εταιρεία «Βασιλική Γη Δημόσια Λτδ», στην κοινότητα Οδού της ορεινής Λάρνακας.

Η τελευταία σημαντική εξέλιξη αφορά την απαλλαγή από τις κατηγορίες (και) του πρώην διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχει καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των υπολοίπων δύο κατηγορουμένων που απέμειναν στο εδώλιο (από τους αρχικά έξι κατηγορούμενους).

Και τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί των κατηγοριών ήταν κατόπιν οδηγιών της Γενικής Εισαγγελίας. Ο 33χρονος (σήμερα) πρώην διευθυντής της εταιρείας είχε αρχικά συλληφθεί, όταν μετά από λογιστικό έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας διαπιστώθηκε «μεγάλη τρύπα».

Εναντίον του υπήρχε υποψία ότι εξέδιδε λευκές επιταγές που του παραχωρούσε η εταιρεία για σκοπούς πληρωμών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρώην διευθυντής του υπό αναφορά αγροτικού συνεταιρισμού έχει έρθει σε διακανονισμό με την εταιρεία για επιστροφή των χρημάτων που είχαν «κάνει φτερά» από τα ταμεία. Εκτός κατηγορητηρίου έχουν τεθεί, επίσης, οι τρεις γυναίκες που αρχικά είχαν κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση.

 

Send this to a friend