Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες οι κατασκευαστικές εργασίες του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, το οποίο θα καλύψει κατά κύριο λόγο την περιοχή από την Μητρόπολη Κιτίου, προς την πρώην Διανέλλειο Τεχνική Σχολή και την ενορία Χρυσοπολίτισσας.

Πρόκειται για περιοχή, στην οποία έχουν καθυστερήσει τα έργα του αποχετευτικού εξαιτίας των αρχαιοτήτων που υπάρχουν στο υπέδαφος των δρόμων.

Ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο συμβόλαιο αφορά εκσκαφές για διερεύνηση και καθαρισμό των χαντακιών από τα αρχαιολογικά ευρήματα, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για να προκηρυχθούν τα κατασκευαστικά έργα της δεύτερης φάσης του υπό αναφορά συμβολαίου, που θ’ αφορά την εγκατάσταση των αγωγών λυμάτων και όμβριων υδάτων.

Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια , ο διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στο LarnakaOnline, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πυκνότητα ανεύρεσης αρχαίων αντικειμένων στο υπέδαφος των δρόμων και εκτιμάται ότι θα πλησιάσει… τα τρία χρόνια. «Θα γίνει, ωστόσο, προσπάθεια εκ μέρους του ΣΑΛ, ώστε να συνδέσουμε άμεσα με το αποχετευτικό σύστημα της πόλης το κομμάτι του προηγούμενου συμβολαίου που διακόπηκε, το οποίο αφορά ορισμένες γειτονιές στην περιοχή Μητρόπολης, όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες». Παράλληλα, ξεκίνησαν αυτές τις μέρες και τα έργα που θα καλύψουν την περιοχή Βεργίνας, από τον κυκλικό κόμβο του νέου ΓΣΖ. Πρόκειται για εργασίες εγκατάστασης αγωγών και φρεατίων λυμάτων και η διάρκεια του συμβολαίου είναι 12 μήνες.

Επίσης ο Δήμος Αραδίππου εντάσσεται οριστικά στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.
Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για ένταξη όχι μόνο της Αραδίππου, αλλά και του Δήμου Λειβαδιών και των κοινοτήτων Ορόκλινης και Πύλας στη Γ΄ φάση του ΣΑΛ.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ήδη αρκετές οικιστικές περιοχές της Αραδίππου (Βεργίνα, Κρασά) έχουν ενταχθεί στο ΣΑΛ στα πλαίσια των εργασιών της Β΄ φάσης του αποχετευτικού.

 

Με στόχο να αποφευχθεί το μαρτύριο των προηγούμενων χρόνων με τα κουνούπια, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας ανακοίνωσε πως έχουν ξεκινήσει καθημερινοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που περιβάλλουν τις αλυκές εξαιτίας της αυξημένης εκκόλαψης. Λόγω της πολυομβρίας, και φέτος το πρόβλημα με τα κουνούπια αναμένεται να είναι έντονο.

Γι’ αυτό και ο Δήμος Λάρνακας επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα για πρόληψη της εκκόλαψής των κουνουπιών, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους.

Οι δημότες προτρέπονται ιδιαίτερα να μην διατηρούν δοχεία, βαρέλια και παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά τους, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί εντόμων. Παράλληλα, λόγω της δυσβατότητας που παρουσιάζουν οι περιοχές των αλυκών, κρίθηκε απαραίτητη και φέτος η διενέργεια αεροψεκασμών.

Ο αεροψεκασμός πραγματοποιήθηκε χθες, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος από τις Καμάρες μέχρι το παρατηρητήριο πουλιών, παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο.
Έγινε σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων.

 

Και τέλος ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει σήμερα στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων ‘White Kantara’ στην Κοφίνου, συνέδριο με τίτλο «Είμαι Γυναίκα, Έχω δύναμη».

Το συνέδριο σκοπεύει να ενθαρρύνει, να αναδείξει και να βοηθήσει τις γυναίκες να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει. Είναι η εναρκτήρια εκδήλωση μιας σειράς εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2020 σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Send this to a friend