Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εικοσιενάχρονη συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο μετά την άφιξη της στην Κύπρο, όταν στις αποσκευές της εντοπίστηκαν 28 συνολικά συσκευασίες, που περιείχαν 16 περίπου κιλά κάνναβης.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής της.

 

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κιτίου και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Στήριξης και Επανένταξης Αστέγων «ΞέΝιος».

Το Πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε Διάσκεψη Τύπου στη παρουσία του Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριου και της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαριλένας Ευαγγέλου.

Ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες που καταρτίστηκαν από τα τρία υπό αναφορά μέρη που θα χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα, το οποίο στόχο έχει την παραχώρηση προσωρινής στέγης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε όσους έμειναν χωρίς στέγη, ενώ ακολούθως θα εφαρμόζεται πολιτική επανένταξή τους.

Ήδη ο Δήμος Λάρνακας έχει υπογράψει συμφωνίες με ξενοδοχεία της πόλης, στα οποία θα μεταφέρονται οι άστεγοι, ενώ κομβικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Γειτονιάς.

Το πρώτο στάδιο θα αφορά την αξιολόγηση της κατάστασης του άστεγου. Ακολούθως θα υπογράφεται συμφωνητικό έγγραφο ένταξης του στο πρόγραμμα με συγκεκριμένους κανόνες, καθώς και το χρονοδιάγραμμα παραμονής του στο συμβεβλημένο κατάλυμα που θα εξευρεθεί. Οι κανόνες θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο άστεγος θα μεταφέρεται σε ξενοδοχείο και θα του παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα.

Επίσης, θα γίνετε διασύνδεση του ατόμου με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας ή με το Συσσίτιο του Αγίου Γεωργίου για παροχή τροφίμων. Στη συνέχεια θα παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη, με σκοπό την καταγραφή των πραγματικών αναγκών του άστεγου.

Το τελευταίο στάδιο θα αφορά την εφαρμογή πολιτικής επανένταξης του ατόμου, το οποίο θα παραπέμπεται σε διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μόνιμο χώρο διαμονής.

Ταυτόχρονα θα τυγχάνει της δέουσας βοήθειας, ώστε να του παρέχονται οι αναγκαίες ενέργειες για εξασφάλιση επιδόματος ή ανανέωσης εγγράφων/επιδομάτων, ακόμα και για εξεύρεση εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend