Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, σε υπό ανακαίνιση παραλιακό ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Πύλας.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο χώρο υποδοχής.

Από την έκρηξη δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός, καθότι το ξενοδοχείο ήταν ακόμα κλειστό λόγω των εργασιών ανακαίνισης. Δύο φρουροί που ήταν καθήκον δεν έπαθαν τίποτε.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας μας δήλωσε ότι οι εξεταστές της υπόθεσης επεξεργάζονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν τις κινήσεις των δραστών.

Επίσης, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του ξενοδοχείου, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο είχαν οποιεσδήποτε υποψίες εναντίον οποιουδήποτε προσώπου.

Πάντως, ανεπίσημα από τη διεύθυνση της ξενοδοχειακής μονάδας αναφέρθηκε ότι δεν δέχθηκαν απειλές, ούτε υπάρχουν υποψίες για οποιοδήποτε πρόσωπο που να ήθελε να τους κάνει ζημιά. Ως εκ τούτου, τα κίνητρα πίσω από την βομβιστική επίθεση παραμένουν μεγάλο ερωτηματικό για τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που βγήκαν από την σύσκεψη που συγκάλεσε χθες στο Προεδρικό ο Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει παρατηρηθεί όσον αφορά την έναρξη των πρώτων έργων στο πλαίσιο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Kition Ocean Holdings πείσθηκε να καταθέσει τραπεζική εγγύηση ύψους 4,2 εκατομμυρίων για το λιμάνι, με τον Πρόεδρο να εκφράζει την προθυμία της κυβέρνησης να ξεκινήσει συζητήσεις με την εταιρεία σε σχέση με τα αιτήματά της που έχουν να κάνουν με αλλαγές που προτείνονται ως προς την σειρά εκτέλεσης των έργων.

Την ίδια ώρα, η Kition εξέφρασε την ετοιμότητά της όπως τον ερχόμενο Ιούνιο ξεκινήσει τα έργα της Α΄ φάσης.

Τέλος, ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει την θετική, όπως την χαρακτήρισε, στάση που επέδειξαν οι εμπλεκόμενες πλευρές, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν για την επένδυση στο λιμάνι και στη μαρίνα της πόλης.

Τονίζει, επίσης, ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν όλα τα έργα που προνοούνται στη συμφωνία.

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend