Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μετακίνηση του Κεντρικού Ταχυδρομείου Λάρνακας, ζητά ο Δήμος από τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο.
O Ανδρέας Βύρας δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του με τον Υπουργό Μεταφορών, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα και προβλήματα της Λάρνακας όπως και το πολύ σοβαρό πρόβλημα, που είναι η μετακίνηση του Ταχυδρομείου.
Πρόσθεσε ότι «το Κεντρικό Ταχυδρομείο Λάρνακας χωροθετείται στο εμπορικό κέντρο της πόλης, κοντά στο παραλιακό μέτωπο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή, λόγω των αυξημένων διακινήσεων από τη λειτουργία της ανάπτυξης. Επίσης, οι ανάγκες σε χώρους στάθμευσης των οχημάτων του ταχυδρομείου καταλαμβάνουν σημαντικό ωφέλιμο δημόσιο χώρο στην περιοχή, ο οποίος θα μπορούσε να διαμορφωθεί κατά τρόπο που να προάγει τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και κινητικότητας. Επίσης τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται επισημαίνονται και στη μελέτη του υπό εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, όπου ο Δήμος έχει θέσει στις προτεραιότητες του την προώθηση του έργου για την διαμόρφωση ενιαίας Πλατείας στην περιοχή. Το έργο εξυπηρετεί στρατηγικούς στόχους της πόλης και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά Κονδύλια».
Επίσης ο Δήμος Λάρνακας, «αντιμετωπίζει θετικά τη λειτουργία μικρού γραφείου σε συνδυασμό με χώρο για προσωπικές θυρίδες στον υφιστάμενο χώρο ή σε άλλο χώρο που θα υποδειχθεί στα πλαίσια του σχεδιασμού.

Το Larnaca College, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας, διοργανώνει σήμερα στις 5 το απόγευμα, διάλεξη με θέμα «Η παιδεία ως πυλώνας πρόληψης των εξαρτήσεων», στην αίθουσα διαλέξεων του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Ομιλητής ο διακεκριμένος Ψυχίατρος Δρ. Παναγιώτης Γεωργάκας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κυριάκου Χατζηγιάννη, Πρόεδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

 

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής της προσφοράς, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, σε συνεργασία με την Τροχαία Λάρνακας, με τη συμμετοχή μελών του Ιδρύματος Γιώργος Μαυρίκιος και της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Λάρνακας, διοργανώνουν ανοικτή διάλεξη με θέμα « Η σημασία της Οδηγικής συμπεριφοράς – Κάποιος σε χρειάζεται – Κάποιος σε περιμένει», απο τι 6.30 μ. μ. μέχρι τις 8.00 το βράδυ στο Κοινοτικού Συμβούλιο Ζυγίου.

 

Και τέλος στις 7:00 το βράδυ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, διοργανώνει την 9η διάλεξη του με θέμα: «Κοινωνικό άγχος όταν η κοινωνική αλληλεπίδραση γίνεται επώδυνη». Εισηγήτρια η Κλαύδια Νεοφύτου και συντονίστρια η Εύα Πετεμερίδου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend