Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο 49χρονος, στην οικία του οποίου, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα μικρή γιάφκα.
Αντιμετωπίζει 13 συνολικά κατηγορίες που αφορούν παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, αδικήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2018 και Φεβρουαρίου 2020.
Ο κατηγορούμενος θ’ απαντήσει κατά πόσο παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στις 17 Μαρτίου. Μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση.
Θυμίζουμε, ότι όλα τα όπλα στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο ενέχονται σε κάποια εγκληματική ενέργεια του παρελθόντος και η Αστυνομία είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία ότι όσο καιρό τα όπλα ήταν φυλαγμένα στη σοφίτα του σπιτιού του, δεν τα χρησιμοποίησε κανείς.

Τερματίζεται οποιαδήποτε ενέργεια ή συζήτηση για το θέμα της δημιουργίας νέας λατομικής ζώνης στην επαρχία Λάρνακας, ενώ επαναξιολόγηση του θέματος θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Ορυκτών Πόρων της Κύπρου, που θα αφορά την περίοδο έως το 2050 και στην βάση των δεδομένων που θα προκύψουν.
Αυτό αποφασίστηκε σε υπηρεσιακή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Γεωργίας, οι Διευθυντές ή εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων τμημάτων του Υπουργείου (Γεωλογικής Επισκόπησης, Μεταλλείων, Δασών και Περιβάλλοντος) και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα για το θέμα και αποφασίστηκε όπως η προσπάθεια επικεντρωθεί στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

 

Θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις γύρω από το θέμα ανακαίνισης του εγκαταλελειμμένου, εδώ και πολλά χρόνια, ξενοδοχείου «Αγορά» στα Πάνω Λεύκαρα.
Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος (στην οποία ανήκει το παλιό ξενοδοχείο) με Δανό επενδυτή, ο οποίος θα ανακαινίσει και θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο κέντρο του ορεινού θερέτρου.

Send this to a friend