Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με παραδοσιακό γλέντι, κέφι και μουσική «πλημμύρισε χθες το μεσημέρι το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα, στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος για την Τσικνοπέμπτη. Πλήθος κόσμου, Λαρνακείς και όχι μόνο, διασκέδασαν, έφαγαν και ήπιαν παραδοσιακά.
Σημειώνουμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την καρναβαλίστικη εκδήλωση στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με μία γιορτή που θα στηθεί όπως κάθε χρόνο στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ.

 

Τερματίζεται οποιαδήποτε ενέργεια ή συζήτηση για το θέμα της δημιουργίας νέας λατομικής ζώνης στην επαρχία Λάρνακας, ενώ επαναξιολόγηση του θέματος θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Ορυκτών Πόρων της Κύπρου, που θα αφορά την περίοδο έως το 2050 και στην βάση των δεδομένων που θα προκύψουν.
Αυτό αποφασίστηκε χθες σε υπηρεσιακή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Γεωργίας, οι Διευθυντές ή εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων τμημάτων του Υπουργείου (Γεωλογικής Επισκόπησης, Μεταλλείων, Δασών και Περιβάλλοντος) και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα για το θέμα και αποφασίστηκε όπως η προσπάθεια επικεντρωθεί στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

 

Θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις γύρω από το θέμα ανακαίνισης του εγκαταλελειμμένου, εδώ και πολλά χρόνια, ξενοδοχείου «Αγορά» στα Πάνω Λεύκαρα.
Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος (στην οποία ανήκει το παλιό ξενοδοχείο) με Δανό επενδυτή, ο οποίος θα ανακαινίσει και θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο κέντρο του ορεινού θερέτρου.
Και να κλείσουμε με τις εκδηλώσεις μας

 

Σήμερα στις 7.30 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ποιητικού ανθολογίου Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων ποιητών με τίτλο «Κυπριακή ποίηση από γενιά σε γενιά», στα πλαίσια της έκθεσης «Ανθρωπογένεση έναντι Κοσμογένεσης» του Ουμίτ Ινατσί. Παρουσιάζει ο Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Και τέλος αύριο Σάββατο στις 8.30 το βράδυ, αλλά και την Κυριακή στις 6.30 μ. μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα, το Θέατρο ΣΚΑΛΑ – Κύρια Σκηνή, ανεβάζει το έργο «Η σημασία να είσαι σοβαρός» του Όσκαρ Ουάιλντ. Η σκηνοθεσία είναι της Μόνικας Μελέκκη.

Send this to a friend