Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ποινή φυλάκισης 30 ημερών επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 24χρονο Ρουμάνο, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, για αριθμό αδικημάτων που αφορούν τροχαίες παραβάσεις.
Επιπρόσθετα, το δικαστήριο του στέρησε την άδεια οδήγησης για περίοδο τριών μηνών. Ο 24χρονος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες αμελούς οδήγησης, εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος, οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα αλτ.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος παρέλειψε να σταματήσει σε αλτ, προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με άλλο αυτοκίν,ητο που οδηγούσε γυναίκα η οποία ήταν έγκυος και είχε ως επιβάτη τον 10χρονο γιο της και εγκατάλειψε την σκηνή. Μάλιστα όταν συνελήφθη από την Αστυνομία, του έγινε αλκοτέστ μ’ ένδειξη 39 μιλιγκράμ αντί 9. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο 24χρονος ήταν κάτοχος μαθητικής άδειας οδήγησης.

 

Χθες υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος επισκέφθηκε το Κέντρο Χειροτεχνίας Λευκάρων και συνεχάρη τις τοπικές αρχές και τις κοπέλες στο τοπικό κέντρο για την εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, προσπάθειά τους, ώστε να επιτευχθεί η τυποποίηση και η
πιστοποίηση του λευκαρίτικου κεντήματος. Ο κ. Περδίος χαρακτήρισε σημαδιακή και ιστορική τη χθεσινή μέρα για το λευκαρίτικο κέντημα, λόγω της πιστοποίησης, σημειώνοντας ότι το υφυπουργείο του θα εξετάσει τρόπους, από κοινού με το Δήμο Λευκάρων, ούτως ώστε σε κάποιες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού να παρευρίσκονται γυναίκες από τα Λεύκαρα που να φτιάχνουν επί τόπου κεντήματα, με απώτερο σκοπό να βλέπει ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης πόση δουλειά γίνεται και να αντιληφθεί τι είναι αυτό που προωθούν τα Λεύκαρα.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα επίσημα δώρα που θα δίνονται από δω και μπρος από το υφυπουργείο θα είναι μόνο πιστοποιημένα κεντήματα από τα Λεύκαρα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι τα Λεύκαρα μπορούν να νιώθουν υπερηφάνεια καθότι κατάφεραν επιτέλους να τυποποιήσουν και να πιστοποιήσουν το λευκαρίτικο κέντημα, που είναι το πρώτο προϊόν της Κύπρου που πιστοποιείται. Αυτό στην πράξη σημαίνει αναγνώριση του λευκαρίτικου κεντήματος, υπεραξία στο κέντημα, τιμή στις γυναίκες και αναγνώριση της δουλειάς τους. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη η πολιτεία να προβάλει στο εξωτερικό το πρώτο πιστοποιημένο προϊόν της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Ο Δήμος Λάρνακας σήμερα Τσικνοπέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διοργανώνει εκδήλωση, όπου θα προσφέρει σε ντόπιους και ξένους που θα βρεθούν εκεί, δωρεάν εδέσματα της ημέρας, κρασί και ζιβανία.

Send this to a friend