Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τμήμα Δασών: Απαγορεύεται η καύση αγριόχορτων
Τμήμα Δασών: Απαγορεύεται η καύση αγριόχορτων

Τμήμα Δασών: Απαγορεύεται η καύση αγριόχορτων

Το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για καύση αγριόχορτων, κλαδευμάτων ή άλλων αντικειμένων απαγορεύεται, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Δασών.

Τονίζεται ότι, το άναμμα φωτιάς οπουδήποτε στην ύπαιθρο απαγορεύεται πλην για την παρασκευή φαγητού εντός των προς τούτο ειδικά επιτρεπόμενων και διαρρυθμισμένων χώρων που βρίσκονται σε οργανωμένους εκδρομικούς και κατασκηνωτικούς χώρους.

Το άναμμα φωτιάς εντός των κρατικών δασών ή σε απόσταση 2 χλμ. από τις παρυφές του, σημειώνεται, συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Επίσης προτρέπεται το κοινό το οποίο χρησιμοποιεί γεωργικά ή άλλα μηχανήματα με τα οποία μπορεί να προκληθεί ανάφλεξη, όπως αυτά είναι εφοδιασμένα με πυροσβεστήρα για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς αλλά και για προστασία της περιουσίας του.

Προσοχή, πνέουν ισχυροί άνεμοι, λέει το Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών λόγω του ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι, καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς το έργο πυρόσβεσης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, παρακαλείται να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Send this to a friend