Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 θα βρεθούν στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οι τέσσερις νεαροί, από την επαρχία Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή, από τους Τρούλλους, υπόθεση που σχετίζεται με το συστηματικό μπούλινγκ που φαίνεται πως δεχόταν ο άτυχος μαθητής από συνομήλικούς του. Είναι ενδεχομένως για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, που μια υπόθεση τέτοιας φύσεως οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις 16 Δεκεμβρίου ορίστηκε η πρώτη δικάσιμος, κατά την οποία οι τέσσερις κατηγορούμενοι αναμένεται να κατηγορηθούν και ν’ απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι την μία και μοναδική κατηγορία που αντιμετωπίζουν, η οποία αφορά πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα.. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις νεαροί, επισύρει μέχρι και ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται συνολικά 51 μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και θαμώνες του επίδικου πάρτι.

 

Η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου επισκέφθηκε το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος «Χριστάκης Χασάπης», στη Λάρνακα και άκουσε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Το υπό αναφορά ίδρυμα είναι το μοναδικό στη Λάρνακα, που φιλοξενεί παιδιά και άτομα που πάσχουν από βαριές πνευματικές και σωματικές αναπηρίες, τα οποία δεν μπορούν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην κοινωνία. Τη δεδομένη στιγμή φιλοξενούνται 17 πρόσωπα με βαριές αναπηρίες, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύονται απειλούν να βάλουν λουκέτο στο ίδρυμα. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μιχαλάκης Μάλλας μας δήλωσε ότι οι ετήσιες ανάγκες του ιδρύματος πλησιάζουν τις 380 χιλιάδες ευρώ για τα βασικά έξοδα, ενώ τα σταθερά έσοδα είναι μόνο 145 χιλιάδες για τα δίδακτρα των παιδιών και γύρω στις 100 χιλιάδες που είναι η χορηγία του κράτους. Δηλαδή, υπολείπονται άλλες 135 – 140 χιλιάδες ευρώ, χρήματα που το ίδρυμα αδυνατεί να εξεύρει. Από την πλευρά της η Ζέτα Αιμιλιανίδου υποσχέθηκε ότι το υπουργείο της μπορεί να καλύψει το 50% των εξόδων του ιδρύματος. Εφόσον γίνει πράξη αυτή η υπόσχεση, τότε θα ικανοποιεί πλήρως το ίδρυμα, το οποίο θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία και την προσφορά του είπε ο κ. Μάλλας.

 

 Σήμερα 6.30 μ. μ., στο ξενοδοχείο Radisson Blu, θα διεξαχθεί η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Βασικές Αρχές Παιδοχειρουργικής» των Δρ. Μιχάλη Παγώνη και Δρ. Χρήστου Μηνά.

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend