Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Γύρω στα δέκα πρόσωπα έχουν περάσει, μέχρι χθες το απόγευμα, το κατώφλι του ΤΑΕ Λάρνακας, προκειμένου να ανακριθούν για τον εμπρησμό των λεωφορείων της εταιρείας μεταφορών Kapnos, που συνέβη τις πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, στην Αραδίππου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κλήση των υπόπτων, για ανάκριση στο ΤΑΕ Λάρνακας έγινε με βάση την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, αλλά και με βάση κάποιες άλλες πληροφορίες που αξιολόγησαν οι ανακριτές της υπόθεσης. Ωστόσο, παρά τις ανακρίσεις, δεν έχει προκύψει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μαρτυρία που να δικαιολογεί σύλληψη. Το μόνο βέβαιο είναι πως τα κίνητρα των δραστών του εμπρησμού έχουν να κάνουν με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της υπό αναφορά εταιρείας.  Τα εφτά λεωφορεία που έγιναν στάχτη ήταν καινούργια χαμηλό δάπεδα οχήματα, τα οποία η εταιρεία θα συμπεριλάμβανε στον στόλο της με την προοπτική να κέρδιζε κάποια από τις νέες συμβάσεις των δημόσιων μεταφορών. Η Kapnos και μια ισπανική εταιρεία δημιούργησαν μια κοινοπραξία, υποβάλλοντας τον περασμένο Οκτώβριο προσφορά για τη νέα σύμβαση των δημόσιων μεταφορών και συγκεκριμένα για τα έξι συμβόλαια που έχουν προσφοροδοτηθεί και τα οποία αφορούν τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, ελεύθερης Αμμοχώστου και των υπεραστικών δρομολογίων. Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων βρίσκεται στο τελικό στάδιο αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν.   

 

Για την πορεία υλοποίησης των υπό εξέλιξη έργων υποδομής στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας ενημερώθηκαν πρόσφατα τα μέλη του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου από τον δημοτικό μηχανικό.

Πρόκειται για τα έργα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. και τα οποία είναι η νέα δημοτική αγορά, ο πολυδύναμος πολυχώρος κοινωνικής πρόνοιας και απασχόλησης που ανεγείρεται στο χώρο του πρώην κοινοτικού κέντρου, ο πολυχώρος δημιουργικότητας και πολιτισμού που κτίζεται στο κτήριο της Λέσχης Λάρνακας, η ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση των ΑμεΑ και η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί.

Τα πλείστα από τα έργα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του 2020. Ο Δημοτικός Μηχανικός ενημέρωσε, επίσης, για τα οδικά έργα που είναι σ’ εξέλιξη, για το πολυσυζητημένο θέμα της αδειοδότησης ψηλών κτηρίων καθώς και για τα σημαντικά ιδιωτικά έργα που επίσης είναι σ’ εξέλιξη στη Λάρνακα, όπως είναι οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες που θα λειτουργήσουν τον επόμενο χρόνο και το Metropolis Mall που εκτιμάται ότι θ’ ανοίξει τις πύλες του τα Χριστούγεννα του 2020.

 

Το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου», με την στήριξη της Κυπριακής Αιματολογικής Εταιρείας και της Νεφρολογικής Εταιρείας Κύπρου, διοργανώνει σήμερα στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μεταμόσχευση, ελπίδα για ζωή».  Ομιλητές ο Χειρούργος Μεταμοσχευτής Δρ. Βασίλης Χατζιαναστασίου, καθώς και ο Γενετιστής Δρ. Παύλος Κωστέας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Send this to a friend