Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στις επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρείας «Kapnos & Υιοί Transport Co Ltd», ψάχνει η Αστυνομία τα κίνητρα της εμπρηστικής επίθεσης, που δέχθηκαν χθες τα ξημερώματα τα υποστατικά της εταιρείας, στην Αραδίππου. Οι νυχτοβάτες πυρπόλησαν εφτά λεωφορεία κι ένα mini bus της εταιρείας που έγιναν στάχτη, ενώ από τις φλόγες υπέστη ζημιές ακόμη ένα λεωφορείο. Επιπρόσθετα, από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν και δύο ρυμουλκούμενα οχήματα μεταφοράς αποσκευών. Στον χώρο υπήρχαν σταθμευμένα και άλλα λεωφορεία της εταιρείας, τα οποία η Πυροσβεστική πρόλαβε να προστατεύσει μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζουν την πιθανότητα τα κίνητρα των δραστών να κρύβονται πίσω από την υποβολή προσφοράς, εκ μέρους της Kapnos και μιας ισπανικής εταιρείας, στις 25 περασμένου Οκτωβρίου, για τη νέα σύμβαση των δημόσιων μεταφορών στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας.

Ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, το περιεχόμενο της οποίας αξιολογείται. Οι ανακριτές της υπόθεσης είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τον εμπρησμό των λεωφορείων κρύβονται επαγγελματικές διαφορές και εικάζεται ότι τα κίνητρα σχετίζονται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρείας. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Η Αστυνομία παρέλαβε και αξιολογεί τόσο το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που έχει εγκατεστημένο η εταιρεία στο χώρο, όσο και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από γειτονικά υποστατικά, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία εκτελεί δρομολόγια προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αναφέρει πως η εγκληματική αυτή ενέργεια δεν πρόκειται να επηρεάσει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της. Οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά καλύπτονται από ασφάλεια.

 

 Το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας φιλοξένησε πρόσφατα πέντε εταιρικά σχολεία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση και στη μάθηση. Η φιλοξενία έγινε με στόχο τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι από σχολεία, κολλέγια και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και φυσικά του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας. Στόχος του προγράμματος η απόκτηση, η ανάπτυξη και η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων για καθηγητές και μαθητές. Οι καθηγητές αξιολόγησαν την εβδομάδα εργασίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2020 με εμπλοκή και μαθητών, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν, για την επίτευξη των στόχων του υπό αναφορά προγράμματος.

 

Στις 7:00 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στα πλαίσια του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρνακας, διοργανώνεται διάλεξη με θέμα: «Εκατόμβη για την Πατρίδα: Η δράση του 361 ΤΠ το τραγικό καλοκαίρι του 1974».
Εισηγητής ο Δρ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, Διδάκτωρ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η είσοδος είναι
 ελεύθερη.

 

Ο Δήμος Αραδίππου και η Επιτροπή Ευημερίας, διοργανώνουν στις 7:30 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου, διάλεξη με θέμα “Κατάχρηση αντιβιοτικών, επιπτώσεις στην κοινωνία”. Εισηγητής ο Δρ. Δημήτρης Σωκράτους.

 

 

 

Send this to a friend