Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής, σε συνεργασία με τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητας,διοργανώνει Φεστιβάλ Μοσφίλου, την  Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 1:00μ.μ. – 6:00μ.μ. Πολύκεντρο Νεότητας, δίπλα από την εκκλησία., σας καλούν στο Φεστιβάλ που θα τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κυρίου Κώστα Χαμπιαούρη.

Πρόγραμμα:

1:00μ.μ. – 3:00μ.μ.

Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου

κ. Αντρέα Παναγιώτου.

Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Μοσφιλωτής.

Τσιατιστά με θέμα την κοινότητα από τον κ. Φώτη Ακαθιώτη.

Άνοιγμα έκθεσης παλαιών φωτογραφιών και αντικειμένων:  η «Μοσφιλωτή διά μέσω των δεκαετιών».

Προβολή βίντεο 3:00μ.μ. – 4:00μ.μ.

Εργαστήρια κατασκευής παραδοσιακών αντικειμένων και παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων Μαρμελάδας Μοσφίλου, Χαλουμιού και τραχανά

Ψωμιού σε φούρνο.

Παλουζέ & σουτζούκου Ζαλατίνας και άλλαΘα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση.

4:00μ.μ. – 6:00μ.μ. Μουσική συντροφιά με παραδοσιακά τραγούδια από την Έλενα Λοΐζου, την Ειρήνη Σπαντίου, τη Χριστίνα Θεοδώρου και  την ομάδα βιολιού της Μαρίνας Κωνσταντίνου*  παιδική γωνιά με κατασκευές από ζυμάρι και ζωγραφική, για τους μικρούς μας φίλους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, Biennale Larnaca 2018 με δύο από τις 25 παράλληλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2018, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 11:00 π.μ. στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου θα τελεστούν τα εγκαίνια των Ανοικτών Βιβλιοθηκών από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά. Οι Ανοικτές Βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν με τη συμβολή των τριών εκπαιδευτηρίων, Γυμνάσιο Αθηένου και Δημοτικά Σχολεία Αθηένου (Κ.Α΄) και (Κ.Β΄)».

Στόχος του Δήμου Αθηένου είναι «η καλλιέργεια της κουλτούρας “δανείζομαι-επιστρέφω-σέβομαι”, αφού ο κάθε δημότης θα έχει την ευχέρεια δανεισμού και επιστροφής σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου προστίθεται ότι. «Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. στο Πολυκέντρο Νεότητας Αθηένου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα “Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και περιεχόμενο” για τους έφηβους και νέους. Θα ακολουθήσει ένα ενδιαφέρον διαδραστικό παιχνίδι.

Ανοιχτή πρόσκληση Καλλιτεχνών H Biennale της Λάρνακας είναι η πρώτη εκδήλωση του είδους που διοργανώνεται στην Κύπρο, από μια ομάδα καλλιτεχνών και φιλότεχνων. Η Biennale θα φιλοξενηθεί στην όμορφη πόλη της Λάρνακας και θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2018. Παράλληλα με το κυρίως εκθεσιακό μέρος, η Μπιενάλε θα φιλοξενήσει στην πόλη της Λάρνακας μια σειρά από καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διοργανώσεις όπως συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, διαλέξεις κλπ. Υποστηρικτής της Μπιενάλε θα είναι ο Δήμος της Λάρνακας Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11.00, έχουμε την ‘’Δανειστική Βιβλιοθήκη’’ στον Δήμο Αθηαίνου, μια εργασία που έγινε από τα σχολεία της Αθηαίνου και θα παραμείνει σε εξωτερικούς χώρους του Δήμου Αθηαίνου. Παράλληλα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ξεκινά η πρώτη από τις τρείς διαδραστικές εκδηλώσεις με την ονομασία ‘’Stepping stone’’ στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας από την ομάδα καλλιτεχνών ‘’Sleep in the deep’’.

H επίκαιρη και καυστική  κωμωδία του Ανδρέα Νικολαΐδη «Εν πκιερώνουμεν..! Εν πκιερώνουμεν..!», από το έργο του Ντάριο Φο “ΔEN ΠΛHPΩNΩ..”) επέστρεψε στην έδρα του στο ΘEATPO “ΣKAΛA”.μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη Καλοκαιρινή και Φθινοπωρινή περιοδεία με πάνω από 40 Παραστάσεις σε Δήμους και Kοινότητες σ’όλη την Ελεύθερη Κύπρο και 16,000 Θεατές όπου αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε σε αυλές σχολείων, πλατείες  και αμφιθέατρα, με ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών απομένουν δύο τελευταίες παραστάσεις το ΣABBATO 20 & την Κυριακή 21 OKTΩBPIOY – ΩPA 8.30 μ.μ..

Φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου ΛάρνακαςΗ Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων του Δήμου Λάρνακας, διοργανώνουν μια διαφορετική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με κρασί. Στις 20 Οκτωβρίου 2018, στις 5.00 μ.μ., στην Cavaway (δρόμος Λάρνακας-Λιβάδια, Δωδεκανήσου 4, 7060, Λιβάδια, τηλ. 70008588) θα πραγματοποιηθεί Wine Testing με κρασιά Τσαγγαρίδη και Παύλου Αλεξανδρίτη. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν το ποτήρι τους στη τιμή των 3 ευρώ, ενώ τα κρασιά Τσαγγαρίδη θα διατίθενται προς πώληση. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των ποτηριών και των κρασιών θα δοθούν για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας.

Οι εκδόσεις ΠΗΛΙΟ και η Ευαγγελία Αλεξοπούλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της, «Βαγγέλα, μια Αλεξανδρινή Κυπρία», την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή στη Λάρνακα.ωΠρολογίζει ο έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας. Την παρουσίαση επιμελείται ο δρ. Σταύρος Φωτίου, καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Κύπρου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Η ΚΥΡΙΑ ΣΚΗΝΗ Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική περίοδο με την επίκαιρη κ καυστική  κωμωδία του Ανδρέα Νικολαΐδη «Εν πκιερώνουμεν..! Εν πκιερώνουμεν..!» που αφού όργωσε ολόκληρη σχεδόν την Ελεύθερη Κύπρο όπου αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε σε αυλές σχολείων, πλατείες  και αμφιθέατρα, επιστρέφει στην έδρα της για να δώσει την ευκαιρία και στο Σκαλλιώτικο κοινό να παρακολουθήσει αυτή την εξαιρετική και ανάλαφρη κωμωδία. Τακτικές Παραστάσεις : Σάββατο 20 Οκτωβρίου – 8.30μ.μ.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου – 8.30μ.μ. Το Έργο Μια εξαιρετική κωμωδία που προκαλεί μεν άφθονο γέλιο αλλά και που διεγείρει τον θεατή να απαντήσει σε κάποια σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου. Η ιστορία δύο οικογενειών, εργατικών ανθρώπων, που αγωνίζονται με μοναδικό τους όπλο την ανυπακοή σαν πολίτες, κόντρα στην παράλογη σημερινή  κοινωνία…Η επανάσταση των απλών ανθρώπων, όταν οι τιμές των βασικών αγαθών έχουν φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές, όταν κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους. Επίκαιρα και σοβαρά θέματα ειπωμένα με τη σκληρή σάτιρα και τη φάρσα που προκαλεί άφθονο γέλιο. Είναι το είδος που επινόησε ο ίδιος ο λαός, για να χτυπήσει  ανελέητα, με γλώσσα τσουχτερή, αιώνες τώρα, τα στραβά μάτια της εξουσίας ή τα σάπια προϊόντα της κοινωνίας…

Ένα έργο με πολύ γέλιο, με μηνύματα και γραμμένο στην καλή Κυπριακή διάλεκτο που το κάνει να είναι προσιτό και οικείο στο ευρύ κοινό.Συντελεστές: Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη και μουσική επιμέλεια Βαλεντίνου Βαλιαντή. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μελέκης, Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χρυστάλλα Καλλένου, Λουκάς Λουκά και Φοίβος Γεωργιάδης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σάββατο 20

10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΜΟΥ

Εκδήλωση στα πλαίσια της εκστρατείας περιβαλλοντικής

συνείδησης «αλλάΖΟΥΜΕ»

Ενημέρωση για περιβαλλοντικά θέματα, δραστηριότητες για παιδιά,

βιολογικά προϊόντα

Διοργανωτής: ΕΔΟΝ Αμμοχώστου

 

ΘΕΑΤΡΟ

Σάββατο  20 & Κυριακή 21

8:30 μ.μ.

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΣΚΑΛΑ»

Θέατρο ΣΚΑΛΑ – Κύρια Σκηνή

Κυριακή 21

10:00 π.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πορεία «Περπατώ με τα ζώα – Περπατώ για τα ζώα»

Διοργανωτής: Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων και Πουλιών

Λάρνακας -Αμμοχώστου

 

ΘΕΑΤΡΟ

Κυριακή 21

11:00 π.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Βεστιάριο – Παιδική Σκηνή

«Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας»

Σκηνοθεσία / διασκευή / σενάριο / στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Σπανός

Μουσική: Βάσω Βασιλείου

Είσοδος €7

 

Send this to a friend