Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Μάχη με το χρόνο δίνει ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο ανάπλασης του δημοτικού κήπου Λάρνακας, προκειμένου να καλυφθεί ο χρόνος των καθυστερήσεων και το έργο να παραδοθεί βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Οι κατασκευαστικές εργασίες παρουσίασαν καθυστέρηση το τελευταίο διάστημα, γεγονός που ανάγκασε τον δήμαρχο της πόλης και υπηρεσιακούς παράγοντες να επισκεφθούν το εργοτάξιο για να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών. Ο εργολάβος τους διαβεβαίωσε ότι ο δημοτικός κήπος θα είναι έτοιμος ν’ ανοίξει τις πύλες του για το κοινό τον Φεβρουάριο του 2019, υποσχόμενος παράλληλα ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις και το έργο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου. Η ανάπλαση του δημοτικού κήπου περιλαμβάνει πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, δεντροφύτευση, φωταγώγηση, εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού, προσβάσεις για ΑΜΕΑ, κατασκευή καφετέριας και χώρων υγιεινής. Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού κέντρου της Λάρνακας, για καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή των κατοίκων της. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Υπενθυμίζουμε, ότι από το ίδιο ταμείο χρηματοδοτείται η νέα δημοτική αγορά της Λάρνακας, η ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας και του κοινοτικού κέντρου, του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχούρι και ορισμένων δρόμων στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Το Κέντρο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες Άγιος Λάζαρος Λάρνακας, διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Χρυσοπράσινο Φύλλο, στις 8.00 σήμερα το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας Άνδρης Αναστασιάδη.

Το πρόγραμμα του Δημάρχου της πόλης Ανδρέας Βύρα για σήμερα περιλαμβάνει την επίσκεψη του, στις 9 το πρωί, το εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς.

Της Ειρήνης Αντωνίου

Send this to a friend