Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για την Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας, που θα καλύψει μέρος της δυτικής επαρχίας και συγκεκριμένα τις οικιστικές περιοχές του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και των κοινοτήτων Κιτίου – Περβολιών.

Το ΣΑΛ τους προσεχείς μήνες θα προκηρύξει διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών και πρόσληψη ειδικών συμβούλων για μελέτη και ετοιμασία των όρων στα κατασκευαστικά συμβόλαια για τις υπό αναφορά περιοχές.

Εκτιμάται ότι η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα λυμάτων σ’ αυτές τις περιοχές θα ξεκινήσει το 2021. «Ήδη έχουν ενημερωθεί από το ΣΑΛ ο δήμος, τα κοινοτικά συμβούλια και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για την πορεία των κατασκευαστικών έργων και για τα αποχετευτικά τέλη λυμάτων που πρέπει να καταβάλλουν.

Παράλληλα, στην Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας ενδέχεται να ενταχθεί και ο Δήμος Αραδίππου, παρόλο που κάποιες εργασίες για το αποχετευτικό, στα πλαίσια της Β΄ φάσης, εντός των δημοτικών ορίων Αραδίππου, έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σ’ εξέλιξη.

Στο μεταξύ, αρχές Μαΐου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η επανεκκίνηση των έργων του αποχετευτικού στις περιοχές Μητρόπολης – Χρυσοπολίτισσας με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από το ΣΑΛ.

Θυμίζουμε, ότι οι εν λόγω περιοχές είναι οι μόνες που απέμειναν για να ολοκληρωθεί η Β΄ φάση των έργων στην οικιστική Λάρνακα, εξαιτίας των πολλών αρχαίων που βρίσκονται θαμμένα στο υπέδαφός τους.

 

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Λευκάρων, ένα έργο που ήδη έχει δώσει νέα όψη στο ορεινό θέρετρο. Στους δρόμους έχει τοποθετηθεί λιθόστρωτο οδόστρωμα, τα πεζοδρόμια έγιναν πλακόστρωτα από τοπική πέτρα, υπογειοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας και προστέθηκε ο κατάλληλος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός.

Μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες για το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων, με στόχο την προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού. Πρόκειται για υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο, χωρητικότητας 400 συνέδρων και μικρότερες βοηθητικές αίθουσες.

 

 Ο Δήμος Λάρνακας, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30 μ. μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Φιλολογικό Μνημόσυνο προς τιμή του Γιώργου Λυκούργου, όπου διετέλεσε Δήμαρχος Λάρνακας για δύο πενταετίες.

Ένα χρόνο μετά τη φυγή του, θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε την προσφορά του προς την πόλη του Ζήνωνα, αλλά και προς την Κύπρο γενικά.

 

 

 

 

 

Send this to a friend