Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άκρως καθοριστικές και κρίσιμες θεωρούνται οι προσεχείς 2-3 εβδομάδες, σε σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλονται, για ανάθεση του μεγαλεπήβολου έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας στην ισραηλινή κοινοπραξία.

Θυμίζουμε, ότι η κυβέρνηση στις 15 περασμένου Μαρτίου ζήτησε κι εξασφάλισε από το Υπουργικό Συμβούλιο νέα δίμηνη παράταση προκειμένου να αξιολογήσει καλύτερα την προσφορά που έχουν καταθέσει οι Ισραηλινοί και να πάρει όλες τις απαραίτητες διευκρινιστικές απαντήσεις από τους υποψήφιους επενδυτές, παράταση η οποία λογικά εκπνέει τα μέσα Μαΐου. Και όλα αυτά, παρόλο που η ισραηλινή κοινοπραξία έχει υποβάλει επίσημα την προσφορά της για ανάληψη του έργου από τις 16 περασμένου Νοεμβρίου…

Παράγοντες της Λάρνακας, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την νέα καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατακύρωση της προσφοράς, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για υλοποίηση του έργου.

 Ένα έργο, που με την ολοκλήρωσή του, εκτιμάται ότι θα εκτοξεύσει την οικονομία της Λάρνακας και θα εμπλουτίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τουριστικό της προϊόν.

Οι επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές ως προς τις επόμενες κινήσεις της Λάρνακας, η οποία φαίνεται να είναι ομόφωνη κι ενωμένη σ’ αυτή την προσπάθεια. 

 

 Αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, στο “Περιβόλι του Άγιου Λαζάρου στη Δρομολαξιά, οι πανηγυρικοί εορτασμοί .Οι εκδηλώσεις τελούν υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου και είναι υπό την αιγίδα του Δημάρχου Δρομολαξιάς.

Στις ακολουθίες θα ψάλλει μικρό τμήμα του “Χορού Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”.

Αύριο Τετάρτη θα συμμετέχει και η “Παιδική και Γυναικεία Χορωδία Άγιος Ιώαννης” και το μουσικό σχήμα “Ηδύμελπον”.

 

Στις 7:15 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, πραγματοποιεί την διάλεξη με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ανάπτυξη». Η Είσοδος ελεύθερη.

                                                      

Και τέλος στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το Παγκύπριο Λύκειο, παρουσιάζει το έργο- «To Ρέκβιεμ της Τερεζίν». Έργο των αποφοίτων της Σχολής Θεάτρου Δήλου Δήμητρας Χατούπη. Σκηνοθεσία: Ραμίρο Ραμίρεζ. Είσοδος €3.

 

 

Send this to a friend