Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Θανατηφόρο δυστύχημα είχαμε χθες στη Λάρνακα, όπου έχασε τη ζωή του ένα πρόσωπο. Πρόκειται για τον Δήμο Θούπο 73 χρονών από το Μαζωτό.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος, έχοντας ως συνεπιβάτη τον άτυχο Θούπο, στη λεωφόρο Τερσεφάνου στο Κίτι, στην προσπάθεια του να στρίψει δεξιά, σύμφωνα με την πορεία του, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, έχοντας ως συνεπιβάτη 16χρονο, που κινείτο στην αντίθεση κατεύθυνση.

Αποτέλεσμα τη σύγκρουσης ήταν ο κρίσιμος τραυματισμός του 73χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου ο επι καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε το θάνατό του.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επίσης και οι υπόλοιποι τρεις επιβαίνοντες των δύο αυτοκινήτων όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν ελαφρά τραύματα.

Στους δύο οδηγούς διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με αρνητική ένδειξη.

Η Τροχαία Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Μέχρι και αρχαία χρυσά κοσμήματα ξέβρασε το υπέδαφος της Λάρνακας, στα πλαίσια των εργασιών για το αποχετευτικό. Πρόκειται για μικρά αντικείμενα, περιορισμένα σε αριθμό, τα οποία έχουν ανευρεθεί σε τάφους των ελληνιστικών (310π.χ. – 58π.χ.) και ρωμαϊκών χρόνων (58π.χ. – 330μ.χ.).

Ο μικρός τους αριθμός και το γεγονός ότι έχουν βρεθεί σποραδικά σε ταφές και όχι σε μεγάλα σύνολα μαρτυρεί, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά αντικείμενα για τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι ήταν μέλη της κοινωνίας του αρχαίου Κιτίου. Στον ίδιο χώρο ανευρέθηκαν και αρκετά πήλινα ειδώλια γυναικείου τύπου, τα οποία είναι πιθανό να προέρχονται από το ιερό των Καμηλαρκών.

Επίσης, κατά τις ανασκαφικές εργασίες έχουν ανακαλυφθεί δεκάδες τάφοι, διαφόρων ειδών, που χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού και την εποχή του σιδήρου μέχρι και τη ρωμαϊκή περίοδο.

 

Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η επίσημη τελετή βράβευσης των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2018 κατά την οποία ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2018.

Ο Δήμος Λάρνακας συμμετείχε στα βραβεία με το πρόγραμμα «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι!». Πρόκειται για πρωτοβουλία της Επιτροπής Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Αγ. Σπυρίδωνας» την οποία υιοθέτησε ο Δήμος Λάρνακας για σταδιακό τερματισμό της χρήσης των πλαστικών καλαμακιών.

Ο Δήμος Λάρνακας βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Πράσινη Σημαία καθώς το 2017 ανακηρύχτηκε Πράσινη Πόλη για το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές».

 

 

Send this to a friend