Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Καταγγέλθηκε σήμερα το πρωί στην Αστυνομία, ότι ελλείπει από χθες το βράδυ, από την οικία του στη Λάρνακα, ο Ραφαήλ Θεοφάνης Χρίστου, 24 ετών. Ο 24χρονος περιγράφεται ως εύσωμος, ύψους 1.80 μ. περίπου, με μαύρα μαλλιά και μούσι, ενώ κατά τον χρόνο αναχώρησής του, φορούσε αθλητική ενδυμασία σκούρου χρώματος.


Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 42χρονος Βρετανός, μέλος πληρώματος πλοίου – πλατφόρμας που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, ο οποίος υπέστη χθες βράδυ καρδιακό επεισόδιο.

Γύρω στις 6.40 χθες το απόγευμα λήφθηκε μήνυμα στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, για το 42χρονο.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και στην περιοχή απεστάλη ελικόπτερο της Αστυνομίας με εξειδικευμένο νοσηλευτή, ο οποίος παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες στον ασθενή και τον διατήρησε σε σταθερή κατάσταση. Ωστόσο, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη περιοχή, το ελικόπτερο παρέμεινε για πολλές ώρες καθηλωμένο στο πλοίο – πλατφόρμα.

 

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν το ελικόπτερο απογειώθηκε και γύρω στις 07.10 σήμερα το πρωί προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παρέλαβαν τον ασθενή ο οποίος και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

 

Ο Δήμαρχος Αθηένου συγκαλεί σήμερα, σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο της Ειδικής Επιτροπής του Δήμου που συστάθηκε σε σχέση με την προωθούμενη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις συνενώσεις Δήμων.Στη σύσκεψη θα αποφασισθεί η ημερομηνία σύγκλησης Πανδημοτικής Συγκέντρωσης για διατράνωση της απόφασης των Αθηενιτών για μη συνένωση σε άλλο Δήμο, καθώς και η λήψη άλλων μέτρων.

Ως γνωστό τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου Αθηένου συμφωνούν με τις προτάσεις για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων και με τη μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων σ’ αυτούς, αλλά δεν αποδέχονται συνένωση του ιστορικού Δήμου της Αθηένου σε άλλο Δήμο της Επαρχίας για πολλούς λόγους.

Κοντεύει να σπάσει το προπέρσινο ρεκόρ των 3000 ο αριθμός των φλαμίνγκο που έχουν φθάσει για να ξεχειμωνιάσουν στις Αλυκές Λάρνακας. Όλες οι αλυκές, ακόμα και αυτές στο Μενεού, είναι γεμάτες ασφυκτικά από τα ροδαλά εξωτικά πουλιά, που τιμούν τη πόλη μας με την παρουσία τους κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε αυτό συμβάλλει η κακοκαιρία που πλήττει την Ευρώπη και τις γύρω περιοχές. Εδώ να θυμίζουμε, ότι είναι πτηνά ευαίσθητα και ντροπαλά, και ενοχλούνται έντονα από την ανθρώπινη παρουσία. Ας τα θαυμάζουμε, ας τα απολαμβάνουμε, αλλά με διακριτικότητα.

 

Ο Δήμος Αθηένου κερνά ζεστό χαλλούμι και φρέσκα αναρή, από τις 10.30 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι, στο παραδοσιακό τυροκομείο της Πατρικής Οικίας του Μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη.

Τέλος ο Σύνδεσμος Φίλων Αγίας Σκέπης Λάρνακας,  διοργανώνει φιλανθρωπική μουσική παράσταση με θέμα «Η Μουσική είναι μία» με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα δοθούν στη Θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη.

Send this to a friend