Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Με τον καθαρισμό των Φοινικούδων αύριο στις 10πμ αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, τον πρώτο Πράσινο Μαραθώνιο της Κύπρου. Σύνθημα της εκδήλωσης, είναι «Καθαρίζουμε τις Φοινικούδες πριν τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας. Ετοιμαζόμαστε -στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που αφορούν στον ξεχωριστό αυτό χαρακτήρα της διοργάνωσης- για τον καθαρισμό των Φοινικούδων το πρωί της Δευτέρας, 12 Νοεμβρίου.  Ο δεύτερος RadissonBlu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας αποτελεί τον πρώτο Πράσινο Μαραθώνιο της Κύπρου, καθώς τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κας. Ιωάννας Παναγιώτου, και του Επιτρόπου Εθελοντισμού-ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη, όπως και του ΚΟΑ, σε συνεργασία με τη GreenDot και την ομάδα Let’sDoitCyprus». Το ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και τον ΚΟΑ έχουν ετοιμάσει οδηγό περιβαλλοντικά υπεύθυνων αθλητικών διοργανώσεων, ο οποίος θα ακολουθείται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι η ομάδα του Let’sDoItCyprus έχει αναλάβει τη συλλογή και τον καταμερισμό των ανακυκλώσιμων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα και ότι η Green Dot Cyprus θα φροντίσει για την ύπαρξη ειδικών κάδων ανακύκλωσης σε πληθώρα επιλεγμένων σημείων της διαδρομής των αγώνων. Παρόντες στον καθαρισμό της περιοχής θα είναι οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, ο ΚΟΑ, η Let’s Do It Cyprus, μαθητές από σχολεία της Λάρνακας και δεκάδες ακόμη εθελοντές, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ανάμεσα στις σημαντικές δράσεις της Οργανωτικής Επιτροπής, όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι η συλλογή ρούχων και παπουτσιών για οικογένειες που το έχουν ανάγκη»  καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπογράφεται στις 3μμ το συμβόλαιο για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της Λέσχης Λάρνακας, που εδώ και δεκαετίες, έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου. Η Τελετή Υπογραφής του Συμβολαίου του Έργου «Αποκατάστασης Αρχαίου Μνημείου» θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 μ.μ., στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας (6ος όροφος). Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Στην Κίνα στο Διεθνές Συνέδριο Φιλίας των Πόλεων, China International Friendship Cities Conference αναχωρεί στις 13 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας θα συμμετάσχει στο Συνέδριο, εκπροσωπώντας την Ένωση Δήμων Κύπρου. Το Συνέδριο διεξάγεται από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου. Θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι η «Κοινή χρήση ευκαιριών ανάπτυξης και η εμβάθυνση συνεργασίας αμοιβαίου οφέλους, Win-Win». Εκπρόσωποι των τοπικών Αυτοδιοικήσεων από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν πώς οικοδομούνται οι σύγχρονες φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις και θα μοιραστούν εμπειρίες για την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης στις πόλεις.  Φέτος, το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στο έργο και τη ζωή τριών κορυφαίων συγγραφέων,  του Ουίλιαμ Σαίξπηρ William Shakespeare, του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Miguel de Cervantes και του Κινέζου Θεατρικού συγγραφέα Τανγκ Ζιανζού Tang Xianzu, που είχαν πεθάνει και οι τρεις την ίδια χρονιά δηλαδή το 1616. Στην πόλη Wuhan, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταβεί για να παραλάβει βραβείο, ο Christopher Kettle, Δήμαρχος του Stratford-on-Avon της πόλης δηλαδή  όπου είχε γεννηθεί και συγγράψει ο κορυφαίος βρετανός  θεατρικός συγγραφέας και ποιητής.

Πτηνοπαρατήρηση με ειδικά τηλεσκόπια στη Λίμνη Βορόκληνης, επίδειξη καλαθοπλεκτικής και ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων στο Restolake μπορούν να απολαύσουν δωρεάν, ντόπιοι και ξένοι που διαμένουν σήμερα σε ξενοδοχεία της Λάρνακας. Αυτό διότι όσοι έχουν κράτηση σε ξενοδοχείο της πόλης και Επαρχίας, μπορούν να εκμεταλλευτούν το επιτυχημένο Πρόγραμμα Δωρεάν Χειμερινών Εμπειριών που προσφέρεται από την ΕΤΑΠ Λάρνακας σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες.  Το θεσμοθετημένο πλέον Πρόγραμμα, θα πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά, και στόχο έχει τον εμπλουτισμό του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας καθώς και την ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη μέσω της γνωριμίας με τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση.

Ανοιχτή πρόσκληση Καλλιτεχνών H Biennale της Λάρνακας είναι η πρώτη εκδήλωση του είδους που διοργανώνεται στην Κύπρο, από μια ομάδα καλλιτεχνών και φιλότεχνων. Η Biennale θα φιλοξενηθεί στην όμορφη πόλη της Λάρνακας και θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2018. Παράλληλα με το κυρίως εκθεσιακό μέρος, η Μπιενάλε θα φιλοξενήσει στην πόλη της Λάρνακας μια σειρά από καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διοργανώσεις όπως συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, διαλέξεις κλπ. Υποστηρικτής της Μπιενάλε θα είναι ο Δήμος της Λάρνακας. Η εκδήλωση υποστηρίζεται επίσης από διάφορους φορείς και οργανωμένα σύνολα. Αν είσαι καλλιτέχνης μπορείς να λάβεις μέρος με το έργο σου στο διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης. Αν είσαι φιλότεχνος τότε μπορείς να απολαύσεις μαζί μας την εμπειρία της Μπιενάλε Λάρνακας του

Πρεμιέρα απόψε στις 8 για την πρώτη από τις πέντε παραστάσεις του θεατρικού μονόλογου ‘’Υπερος’’ του βραβευμένου συγγραφέα Κώστα Μαννούρη, στις 8μμ στο ‘’Σπίτι του Επάρχου’’ (Youth Makers Space). Το Θεατρικό Έργο, με τον Δημήτρη Αντωνίου και φιλοξενούμενη την ηθοποιό  Λένια Σορόκου, υπογράφει σκηνοθετικά ο Αιμίλιος Χαραλαμπίδης.

Τα ψηλά κτήρια στη Λάρνακα θα είναι στο επίκεντρο συζήτησης σε συνεδρία στο Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είναι προγραμματισμένη στις 11πμ.

Η Δευτέρα στη Λάρνακα σημαίνει σινεμά με την Κινηματογραφική Λέσχη και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου προτείνει για απόψε στις 8:30μμ, την Ελβετική ταινία Divine Order, μια ταινία που ασχολείται με τη σοκαριστική για την Ελβετία στατιστική, που έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες το 1971. Η προβολή θα είναι στο Παττίχειο Θέατρο Σκάλα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Send this to a friend