Home ΛΑΡΝΑΚΑ Aδελφός του Γιώτη: «Αστυνομικοί και πολιτικοί κάλυπταν τον Ξιούρουππα»
Aδελφός του Γιώτη: «Αστυνομικοί και πολιτικοί κάλυπταν τον Ξιούρουππα»

Aδελφός του Γιώτη: «Αστυνομικοί και πολιτικοί κάλυπταν τον Ξιούρουππα»

Αποκλειστικά στη Cyprus Times ο αδελφός του δολοφονηθέντος στη Λάρνακα – Τα «βάζει» με τους διεφθαρμένους αστυνομικούς και πολιτικούς ισχυριζόμενος ότι κάλυπταν τον Ξιούρουππα – «Αυτός δεν είναι άνθρωπος αλλά κτήνος» ανέφερε συντετριμμένος – Ο πόλεμος μεταξύ θύματος και θύτη ξέσπασε με αφορμή τη σύλληψη του Γιώτη – Περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωινό της Δευτέρας

«Λύνει» τη σιωπή του ο αδελφός του 40χρονου Γιώτη Χριστοδούλου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το πρωινό της Δευτέρας από τον 45χρονο Γιώργο Ξιούρουπα ο οποίος του «έραψε» 8 σφαίρες σχεδόν εξ επαφής.

Ο Κυριάκος Χριστοδούλου μιλώντας αποκλειστικά στη Cyprus Times ξεσπαθώνει κατά του δολοφόνου του αδελφού του και τα «βάζει» με τους «διεφθαρμένους αστυνομικούς και πολιτικούς που κάλυπταν τον Ξιούρουπα και για αυτό κυκλοφορούσε ελεύθερος».

Φανερά συντετριμμένος ο αδελφός του δολοφονηθέντος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι «ο Ξιούρουπας τον είχε απειλήσει και το είχε αναφέρει και σε άλλα άτομα. Είχε πάει στην αστυνομία και τους είπε ότι ο Γιώτης είναι έμπορος ναρκωτικών. Ο αδελφός μου είχε συλληφθεί και τέθηκε υπό κράτηση. Μετά τη σύλληψη του ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ τους. Τους είπε για ναρκωτικά ενώ ο ίδιος κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών όπως κοκαΐνη εδώ και χρόνια».

 «Διεφθαρμένοι αστυνομικοί και πολιτικοί τον κάλυπταν»

Ο Κυριάκος Χριστοδούλου αναφέρει ότι ο Ξιούρουππας απασχόλησε την αστυνομία αρκετές φορές, με πιστόλια, μαχαίρια και με άλλα πράγματα.

Ωστόσο όπως υποστηρίζει «λόγω του ότι έχει κάποια ισχύ εκμεταλλεύεται αυτό το πράγμα για να ελαφρύνει τη θέση του.  Έχει άκρες και με την αστυνομία και με πολιτικά πρόσωπα».

«Σίγουρα ο Ξιούρουπας απασχόλησε πολλές φορές την αστυνομία, είχε όμως τη δύναμη να κυκλοφορεί ελεύθερος.  Απείλησε αρκετό κόσμο.  Ο κόσμος φοβόταν να μιλήσει, φοβόταν να κοιμηθεί και η αστυνομία αν ήθελε, αν δεν φοβόταν, αν δεν είχαν να κρύψουν κάτι, να τον συλλάβει εδώ και καιρό.  Κάπου υπάρχει διαφθορά μέσα στην αστυνομία. Κάποιοι έχουν τα χέρια τους λερωμένα γι’ αυτό και κυκλοφορούν μέσα στην κοινωνία τέτοιου είδους τύποι. Ανθρώπους δεν τους λέω, ειδικά σαν αυτόν.  Δεν είναι άνθρωπος είναι ένα κτήνος.  Αυτό που έκανε είναι απάνθρωπο, δεν χρειαζόταν, δεν έχω λόγια να μιλήσω».

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωινό της Δευτέρας…

Ο αδελφός του δολοφονηθέντος περιέγραψε στη Cyprus Times τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωινό της Δευτέρας στη μπυραρία της Λάρνακας όπου λίγη ώρα προηγουμένως ο Ξιούρουππας είχε αναφέρει σε πρόσωπο πως «αν μπει της πόρτας ο Γιώτης εν πεθαμένος».

«Είχαν συναντηθεί προηγούμενος σε ένα μπαρ, όπου είχε πάει ο αδελφός μου και ήταν εκεί ο Ξιούρουππας. Ο αδελφός μου μόλις τον είδε εκεί ταράχθηκε και κάποιος στην παρέα τους που γνώριζε τον Ξιούρουππα του είπε «καλύτερα φύγε για να μην έχουμε καμιά παρεξήγηση. Λίγες ώρες αργότερα ο Ξιούρουπας πήγε με τους φίλους του στην μπυραρία. Πριν πάει πάνω, κάποιος κάτω  του είπε «μεν πάεις πάνω γιατί ο Ξιούρουππας είπε εν να σε παίξει για αυτό μεν πάεις. Ο αδελφός μου είπε δεν έχω τίποτε εγώ, θα πάω για ένα ποτό».

«Ο αδελφός μου πήγε πάνω, παράγγειλε το ποτό του.  Ο Ξιούρουππας ήταν μέσα, πήγε κοντά του, του φώναξε, τον αντίκρισε τετ-α-τετ.  Αμέσως έβγαλε το πιστόλι και τον έπαιξε στον λαιμό.  Έπεσε κάτω ο Γιώτης και μετά άρχισε να τον πυροβολεί στο πρόσωπο, στο στήθος, στην κοιλιά και στο πόδι.  Στο πρόσωπο είχε αρκετές σφαίρες. Μιλάμε για πολύ αρρωστημένα πράγματα, δεν έχω λόγια να το περιγράψω».

 «Δεν τον λέω άνθρωπο αλλά κτήνος…»

Επίσης ο αδελφός του δολοφονηθέντος διευκρινίζει ότι «οι δύο τους δεν ήταν φίλοι. Ο αδελφός μου ποτέ δεν είχε αναφέρει το όνομα του. Εγώ τον Ξιούρουππα τον γνώριζα πριν χρόνια, αλλά παρέα ποτέ δεν κάναμε. Τον έβλεπα σε κάποια club που πηγαίναμε πριν χρόνια».

Ο κ. Χριστοδούλου χαρακτήρισε τον Ξιούρουπα «κτήνος» και ότι ενδεχομένως να λειτούργησε υπό την επήρεια ναρκωτικών και να μην αντιλήφθηκε εκείνη την ώρα το αποτρόπαιο έγκλημα του.

«Η πράξη που έκανε ήταν απάνθρωπη. Δεν χρειαζόταν να φθάσει σε αυτό το σημείο. Κανένας δεν αξίζει έτσι πράγμα. Είναι αδελφός μου σίγουρα. Ο αδελφός μου ήταν ψυχάρα, ήταν ένας λεβέντης όχι επειδή ήταν αδελφός μου. Ήταν ο πιο μικρός της οικογένειας μας και πάντα ήταν το μωρό μας.  Ήταν πολύ αγαπητός σε πάρα πολύ κόσμο. Δεν ενοχλούσε κανένα. Το τι έκανε του εαυτού του, ήταν δικό του κακό. Δεν έκανε όμως κακό σε άλλους».

«Κανένας δεν είχε το δικαίωμα να του αφαιρέσει τη ζωή. Άφησε τέσσερα ορφανά πίσω του. Η οικογένεια του είναι σε ένα χάλι μαύρο. Η μητέρα του και όλους όσους άφησε πίσω υποφέρουν.  Εύχομαι η δικαιοσύνη και ο Θεός να του δώσουν αυτό που του αξίζει. Δεν θα τον ονομάσω άνθρωπο αλλά ένα κτήνος».

Send this to a friend