Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Η μεγάλη μάχη της Αντιδημαρχίας και το διακύβευμα για τη Λάρνακα – Η χαρτογράφηση των τριών υποψηφίων
Η μεγάλη μάχη της Αντιδημαρχίας και το διακύβευμα για τη Λάρνακα – Η χαρτογράφηση των τριών υποψηφίων

Η μεγάλη μάχη της Αντιδημαρχίας και το διακύβευμα για τη Λάρνακα – Η χαρτογράφηση των τριών υποψηφίων

του Ανδρέα Πολυκάρπου

Ομολογουμένως η Λάρνακα εισέρχεται σε μια ραγδαία πορεία ανάπτυξης και ο νέος Αντιδήμαρχος του διαμερίσματος Λάρνακας θα βάλει στις πλάτες του βαρύ φορτίο. Διακυβεύεται το μέλλον της πόλης και ο Αντιδήμαρχος, με την νέα μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα έχει να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο.

Ποιο θα είναι το κριτήριο επιλογής των δημοτών; Που γέρνει η πλάστιγγα και πιο παρασκήνιο θα ορίσει την μοίρα της Λάρνακας; Ποια τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών διεκδικητών του θώκου και ποια είναι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που έχουν επιλέξει για να πολιτευτούν.

Άκης Ζαννέτου – Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ Λάρνακας, δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ

Ο Άκης Ζαννέτου ο νεότερος εκ των τριών υποψηφίων και Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού Λάρνακας, είναι λογιστής στο επάγγελμα και εργάζεται στον τραπεζικό τομέα για αρκετά χρόνια.

Μέσα από την εμπειρία της 7χρονης πορείας του έχει δείξει ότι πρώτιστο του μέλημα είναι πάντοτε το συμφέρον της Λάρνακας, επιδεικνύοντας χαρακτηριστικά όπως τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα απέναντι στους δημότες. Η υποψηφιότητα του Άκη χαρακτηρίζεται πολυσυλλεκτική, αφού παρόλο που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και την ΔΗΠΑ φημολογείται ότι  υπάρχουν σοβαρές διαρροές προς το πρόσωπό του και από άλλους κομματικούς χώρους με επιχείρημα τις ικανότητες που έχει δείξει ως προσωπικότητα τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο Άκης αποτέλεσε βασικό συνεργάτη για τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, αφού ως η μεγαλύτερη δημοτική ομάδα του Δήμου Λάρνακας είχε σταθεί δίπλα στον Δήμαρχο με σοβαρές τοποθετήσεις, εισηγήσεις και παρεμβάσεις, υποστηρίζοντας το έργο που άρχισε προς όφελος των δημοτών. Ο κ. Ζαννέτου χαρακτηρίζεται από την ήρεμη δύναμη και την φωνή της λογικής.

Ο υποψήφιος έχει επιλέξει να πολιτευτεί και να πείσει τους συνδημότες του υπό αυτό το πρίσμα, της σύμπνοιας και της ομαδικότητας, με επιχείρημά του ότι ως μεγαλύτερη δύναμη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε και έχει να διαδραματίσει βασικό ρόλο για κάθε εξέλιξη στην πόλη χωρίς κομματικά βαρίδια και συμμαχίες. Κατέρχεται με σύνθημά του «Πρώτα η Λάρνακα».

Ιάσωνας Ιασωνίδης – νυν Αντιδήμαρχος Λάρνακας, δημοτικός σύμβουλος ΔΗΚΟ

Ο Ιάσωνας Ιασωνίδης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος, ο κ. Ιασωνίδης έχει διατελέσει πέραν των 20 χρόνων στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας ενώ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε οικογενειακή επιχείρηση. Τα τελευταία 7 χρόνια έχει οριστεί ως Αντιδήμαρχος της πόλης μετά από εισήγηση της Δημοτικής Ομάδας, αφού ο Μιχάλης Γιακουμής ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο των δημοτικών συμβούλων ΔΗΚΟ, ανέλαβε επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΔΗΚΟ. Το παρασκήνιο αφορούσε ουσιαστικά μια απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ η οποία όριζε ως προτεινόμενο αντιδήμαρχο τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση δεν εφαρμόστηκε.

Ο Ιάσωνας πορεύτηκε επίσης με ήπιους τόνους τιμώντας πάντοτε με την παρουσία του τον Δήμαρχο Λάρνακας αφού κλήθηκε αρκετές φορές να τον εκπροσωπήσει σε εκδηλώσεις και παρουσιάσεις τα τελευταία 7 χρόνια. Ο κ. Ιασωνίδης χαρακτηρίζεται από την ευγένεια και την ικανότητά του να ακολουθεί πιστά.

Ο υποψήφιος κατέρχεται στην μάχη με σύνθημα του «προτεραιότητα η Λάρνακα» και υποστηρίζεται από τους μηχανισμούς του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, η επικοινωνιακή του πολιτική βασίζεται κυρίως στη συμπόρευσή του με τον Ανδρέα Βύρα. Επιχείρημά του είναι ότι αποτέλεσε τον κύριο συνεργάτη του Δημάρχου.

Κωστάκης Κωνσταντίνου – παρουσιαστής, πρώην υπάλληλος του Δήμου Λάρνακας

Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου, ο γηραιότερος εκ των τριών υποψηφίων, είναι παρουσιαστής για πολλά χρόνια σε διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές. Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από 40 χρόνια διορίστηκε ως υπάλληλος στο Δήμο Λάρνακας, ενώ παρουσίαζε διαχρονικά τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του επί πληρωμή. Ο κ. Κωνσταντίνου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα από τον Δήμο Λάρνακας.

Ο κ. Κωνσταντίνου μέσα από την εργασία του στο Δήμο διατέλεσε υπεύθυνος στο τμήμα πρασίνου όπου εργάστηκε με έγνοια για την πόλη του. Ο Κωστάκης χαρακτηρίζεται από έντονο χιούμορ όπως έχει αποδείξει μέσα από τις παρουσιάσεις του σε διάφορες εκδηλώσεις, με μεγάλο ταλέντο στη σάτιρα.

Ο υποψήφιος κατέρχεται με σύνθημά του «η Λάρνακα μας ενώνει» με κύριο επιχείρημά του τον σοβαρό ρόλο που θα κληθεί να αναλάβει ο νέος αντιδήμαρχος στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών που γνώρισε μέσα από την εμπειρία των 40 ετών εργασίας στο Δήμο Λάρνακας. Ο κ. Κωνσταντίνου δεν υποστηρίζεται από συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό.

Τα κριτήρια των δημοτών – Το παρασκήνιο – Που γέρνει η πλάστιγγα

Εκτιμάτε ότι οι υποψήφιοι θα προσελκύσουν ψηφοφόρους από τους κομματικούς σχηματισμούς που τους υποστηρίζουν, παρόλα αυτά οι τοπικές εκλογές χαρακτηρίζονται περισσότερο από α-κομματικό κριτήριο και την επιλογή προσώπων οι οποίοι κατέχουν τις δυνατότητες να ανταπεξέλθουν στις σοβαρές προκλήσεις.

Στο παρασκήνιο και στους ψιθύρους γύρω από την πολύ καυτή πατάτα της αντιδημαρχίας, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο ένας εκ των τριών κατέρχεται υποψήφιος για λόγους εκδίκησης προς την παράταξή του διότι δεν αποτέλεσε την κύρια επιλογή τους, διαδραματίζοντας περίεργο ρόλο. Υπάρχει ωστόσο δημοκρατία και ο κάθε ένας επιλέγει σε πια σελίδα της ιστορίας θέλει να γραφτεί.

Η πλάστιγγα των δημοσκοπήσεων – Το αποτύπωμα της κοινωνίας

Τα δημοσκοπικά ευρήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον ανάμεσα σε Άκη και Ιάσωνα.

Πρόκειται για μια μάχη στην οποία θα αφήσει το αποτύπωμα της η ίδια η κοινωνία αφού είναι αυτή που θα αναλάβει την έκβαση και την ευθύνη ενός σοβαρού διακυβεύματος για τη Λάρνακα.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Υ.Γ: Η λογοκρισία είναι κακό δείγμα γραφής κυρίως όταν γίνεται με υπο τον φόβο των απειλών. 

Send this to a friend