Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνεχίζονται οι ενέργειες για δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών στη Λάρνακα
Συνεχίζονται οι ενέργειες για δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών στη Λάρνακα

Συνεχίζονται οι ενέργειες για δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών στη Λάρνακα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου Λάρνακας για τη δημιουργία της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, με στόχο τη συζήτηση των θετικών εξελίξεων για τη δημιουργία της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα».

Σημειώνεται ότι «πρόσφατα η Μελέτη για τη δημιουργία της Σχολής αξιολογήθηκε θετικά από το Υπουργείο Οικονομικών».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης «συζητήθηκαν επίσης οι κτιριακές ανάγκες οι οποίες θα ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων του CMMI, κάτι που θα υποβοηθήσει καθοριστικά στη λήψη των τελικών αποφάσεων. Ακόμα συζητήθηκε το γενικό πλάνο υλοποίησης καθώς η σύσταση των προγραμμάτων σπουδών κάτι το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την βιωσιμότητα και επέκταση της Σχολής».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, «εξέφρασε ευχαριστίες στον Πρύτανη και την Ομάδα του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ για τις προσπάθειες και για το πνεύμα καλής συνεργασίας προς επίτευξη του στόχου αυτού».

Σημειώνεται ότι παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Αντιπρυτάνεις Καθηγητές Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΥΠΕ

Send this to a friend