Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κομπίνα στο τελωνείο Λάρνακας: Τρίτη του Πάσχα οι αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής!
Κομπίνα στο τελωνείο Λάρνακας: Τρίτη του Πάσχα οι αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής!

Κομπίνα στο τελωνείο Λάρνακας: Τρίτη του Πάσχα οι αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής!

Για την ερχόμενη Τρίτη, 3 Μαΐου, αναβλήθηκε η διαδικασία αγορεύσεων για μετριασμό της ποινής των έξι κατηγορουμένων, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στη μεγάλη κομπίνα που αποκαλύφθηκε κατά το 2008 στο τελωνείο του αερολιμένα Λάρνακας.

Πρόκειται για την υπόθεση όπου τεράστιες ποσότητες αφορολόγητων καπνικών προϊόντων έφθαναν από το εξωτερικό μέσα σ’ εμπορευματοκιβώτια που ήταν δηλωμένα… ως έπιπλα, με αποτέλεσμα η Κυπριακή Δημοκρατία ν’ απολέσει φόρους και δασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ανάμεσα στους έξι κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι είναι και δύο πρώην τελωνειακοί λειτουργοί, οι οποίοι σήμερα τελούν υπό διαθεσιμότητα. Ένοχοι κρίθηκαν, έπειτα από ακρόαση που διήρκησε περίπου δυόμισι χρόνια, οι Πανίκος Αβραάμ, από τη Λάρνακα, Αντρέας Τεράτσιας, από το Πέρα Χωριό Νήσου, Γιώργος Γαριβαλδινός, από το Λιοπέτρι, Χριστάκης Σάββα, από τη Λευκωσία, Βαχέ Ζατογιάν, επίσης από τη Λευκωσία και Κώστας Ζαλούμης, από τη Λάρνακα.

Οι Γαριβαλδινός και Ζαλούμης ήταν τελωνειακοί λειτουργοί. Οι πιο σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατοχή κι εμπορία αδασμολόγητων εμπορευμάτων, συνωμοσία για καταδολίευση και συνωμοσία για διάπραξη πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δεκασμό δημόσιου λειτουργού.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες το πρωί για ν’ αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για μετριασμό της ποινής που θα τους επιβληθεί, ωστόσο οι δικηγόροι ζήτησαν περαιτέρω χρόνο για να προετοιμαστούν καλύτερα, γι’ αυτό και η υπόθεση ορίστηκε την Τρίτη του Πάσχα.

 

Send this to a friend