Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εκδήλωση “Προωθώντας τη Φιλαναγνωσία” με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου
Εκδήλωση “Προωθώντας τη Φιλαναγνωσία” με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου

Εκδήλωση “Προωθώντας τη Φιλαναγνωσία” με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου

Η εκδήλωση “Προωθώντας τη Φιλαναγνωσία” που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» σε συνεργασία με τη UNIC – Library and Information Centre και του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου ολοκληρώθηκε με εξαιρετική ομαδικότητα και συνεργασία.

Ο σκοπός της συνεργασίας αυτής ήταν να ενδυναμώσει τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο βιβλιοθηκών, αλλά και να εξοικειώσει τα παιδιά με το βιβλίο.

Στη συνεργασία αυτή συμμετείχαν η βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου, Ρέα Κουμπαρή, οι βιβλιοθηκονόμοι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Μαρία Παύλου και Ντία Κύττα, καθώς και οι μαθητές της τέταρτης τάξης του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Νίκης Κλεάνθους και Άννας Κουντουράκη. Φυσικά, η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τη Διευθύντρια Βάσω Θεοδώρου.

Οι βιβλιοθηκονόμοι Μαρία Παύλου και Ντία Κύττα μίλησαν για το επάγγελμά τους ως βιβλιοθηκονόμοι, τον τρόπο χρήσης και δανεισμού ενός βιβλίου, αλλά και για την κατάλληλη συμπεριφορά εντός μιας βιβλιοθήκης. Τα παιδιά, εκτός από αναγνώστες, πρέπει να έχουν επίσης ορθές συνήθειες και στάσεις όσον αφορά τον τρόπο χρήσης και συντήρησης των βιβλίων, αναπτύσσοντας το αίσθημα της υπευθυνότητας που αφορά στο δανεισμό και στο σεβασμό των αντικειμένων που δανείζονται.

Οι βιβλιοθηκονόμοι απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν 20 λεπτά μεγαλόφωνης ανάγνωσης, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία στα παιδιά που απόλαυσαν την εκδήλωση.

Τέλος μετά από κλήρωση, δύο μαθητές κέρδισαν ένα παραμυθι δωρο.

Send this to a friend