Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με την κατηγορία της αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, θα οδηγηθεί σήμερα ο 48χρονος οδηγός που χτύπησε δύο μοτοσικλετιστές το βράδυ της Κυριακής στην Λάρνακα.

Ο 48χρονος συνελήφθη αρχικά για το αυτόφωρο αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και επανασυνελήφθη αργότερα μετά από δικαστικό ένταλμα που εξασφάλισε η Αστυνομία.

Όσον αφορά τον 41χρονο οδηγό της μοτοσικλέτας, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας αφού φέρει πολλαπλά κατάγματα και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Καλύτερη είναι η κατάσταση του 32χρονου, που οδηγούσε την δεύτερη μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, φέρει κατάγματα στο κεφάλι και στα πλευρά και κρατείται επίσης για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

 

Με σύνθημα «Φέτος μένουμε Κύπρο και πάμε ορεινή Λάρνακα, τα χωριά της ορεινής επαρχίας της Λάρνακας ξεκίνησαν εκστρατεία προσέλκυσης ντόπιων τουριστών, εν’ όψει των καλοκαιρινών διακοπών, με δεδομένο ότι φέτος πολλοί Κύπριοι, λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοιός, δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, για τις διακοπές τους.

Όπως είναι γνωστό, η περιοχή της ορεινής Λάρνακας έχει αναδειχθεί σε «Άριστο Ευρωπαϊκό Προορισμό στην Κύπρο».

Η πρωτοβουλία «Μένουμε Κύπρο και πάμε ορεινή Λάρνακας» αποσκοπεί στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και για τον σκοπό αυτό ήδη έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις σε διάφορες κοινότητες.
Πρέσβειρα της υπό αναφορά πρωτοβουλίας στέφθηκε η αγαπημένη τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου.

Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, η Λάρνακα είναι η αρχαιότερη πόλη της Κύπρου με ιστορία πέραν των 4.000 χρόνων.

Η ορεινή επαρχία Λάρνακας απαρτίζεται από 18 κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, το οποίο εδρεύει στη Σκαρίνου.

Αξίζει, επίσης, ν’ αναφέρουμε ότι η ορεινή Λάρνακας διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό παγκυπρίως αγροτουριστικών καταλυμάτων, εστιατορίων, εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών και προσφέρει στον επισκέπτη πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες και θεματικές εκδηλώσεις.

 

Και τέλος αρχίζει σε λίγα λεπτά στο Συνεδριακό Κέντρο, η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, για την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας στο Βασιλικό.

Send this to a friend