Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Νικόλας Κάρουλλας: Ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό και ανθρώπινη προσφορά
Νικόλας Κάρουλλας: Ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό και ανθρώπινη προσφορά

Νικόλας Κάρουλλας: Ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό και ανθρώπινη προσφορά

Γράφει η Ρέα Κουμπαρή, υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Στον τομέα του, ο Νικόλα Κάρουλλας ξεχωρίζει για την επαγγελματική του επιτυχία, τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ένας πετυχημένος επαγγελματίας, αλλά και ένας άνθρωπος απλός και ανθρώπινος, που έχει στον νου του τα κοινά συμφέροντα και τα ιδανικά που μ’ αυτά μεγάλωσε.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αραδίππου, είναι το πρώτο παιδί του Ιάκωβου (Βάκη) Κάρουλλα, εκτοπισμένου από τους Στύλλους της Αμμοχώστου, και της Ιωάννας Συμεού, το γένος Ζαχαρία Λοΐζου Συμεού. Από μικρός, έδειξε ενδιαφέρον για την επιστήμη και την τεχνολογία, και αποφοίτησε από τη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα, είναι μέλος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ) και του Μητρώου Αρμόδιων Χωρομετρών Κύπρου, και ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Π.Ε.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο Νικόλας Κάρουλλας είναι και ένας ενεργός πολίτης, που συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Αραδίππου. Από το 2017, είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αραδίππου, και από το 2019, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αραδίππου. Επίσης, είναι Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΔΗ.ΣΥ. Αραδίππου Εκτοπισθέντων Αμμοχώστου και Μέλος Δ.Σ. Αθλητικού Συλλόγου ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου.

Με όλα αυτά τα εφόδια, ο Νικόλας Κάρουλλας επιδιώκει να συνεχίσει να προσφέρει στα κοινά, μέσα από τη θέση του Δημοτικού Σύμβουλου, και ζητά την ψήφο των Αραδιππιωτών. Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται την παράδοση, αλλά κοιτάζει και το μέλλον, και που έχει ως πυξίδα την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αγάπη για τον τόπο του.

Μας μίλησε με ειλικρίνεια για όλα όσα μας απασχολούν αυτήν την περίοδο, για τις εκλογές, για τις προκλήσεις που υπάρχουν αλλά και για τους στόχους του στο Δήμο.

 Καταρχήν να σ ευχαριστήσω Νικόλα μου που δέχθηκες να μας δώσεις αυτή την σύντομη  συνέντευξη.

 Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί σου Ρέα μου. Ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά και για το χρόνο σου.

Πες μας τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινά και να διεκδικήσεις μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή για το Δήμο μας;

Η αρχή έγινε πριν από 7,5 περίπου χρόνια. Η γενικότερη απουσία των νέων ανθρώπων από τα κοινά με ότι αυτό κι αν συνεπάγεται, με προβλημάτισε ιδιαίτερα και θεωρώ ότι ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας για να με ωθήσει στην διεκδίκηση μιας θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιου. Πίστευα, κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι για να έχει μια κοινωνία των πολιτών τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει η κάθε ηλικιακή ομάδα να εκπροσωπείται ανάλογα με ανθρώπους, από οποιονδήποτε χώρο κι αν αυτοί προέρχονται.

Από την ενασχόλησή σας με τα κοινά τι είναι αυτό που αποκόμισες; Ποια ήταν η πιο σημαντική εμπειρία και τι θεώρησες ανυπέρβλητο σ’ αυτή την πενταετία;

Αυτό που αποκόμισα ιδιαίτερα μέσα από όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησης μου είναι ότι χωρίς συνεργασίεςτίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί.Κι αναφέρομαισε όλους τους τομείς, κοινωνία, αθλητισμό, οικονομία, πολιτισμό, τεχνικά θέματα κλπ. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια εμπειρία. Υπήρξαν αρκετές στιγμές που σίγουρα αποδείχθηκαν σημαντικές τόσο για το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και για τον Δήμο γενικότερα. Ανυπέρβλητο εμπόδιο θα χαρακτήριζα τον κρατικό μηχανισμό. Δυστυχώς στις πλείστες των περιπτώσεων όπου έπρεπε να συνεργαστούμε με κρατικές υπηρεσίες για την υλοποίηση ενός έργου παρατηρήθηκαν απίστευτες καθυστερήσεις.

Σε ποιες επιτροπές εμπλεκόσουνα στο Δήμο ως σύμβουλος και πως πιστεύεις η παρουσία σου έκανε τη διαφορά;

Προεδρεύω στις επιτροπές Νεολαίας & Αθλητισμού και Οδικών Θεμάτων & Ασφάλειας, ενώ παράλληλα συμμετέχω ως απλό μέλος και σε δύο άλλες επιτροπές, Τεχνικών Θεμάτων & Ανάπτυξης και Προσφορών. Πιστεύω ότι η οποιαδήποτε διαφορά δεν οφείλεται μόνο στην δική μου παρουσία ή στην παρουσία του ενός αλλά στην αγαστή συνεργασία που είχαμε με τους συναδέλφους αλλά και με τους λειτουργούς της υπηρεσίας. Σίγουρα, το γεγονός της επαγγελματικήςμου ιδιότητας ως Τοπογράφος Μηχανικός αλλά καιτηςεμπειρογνωμοσύνης, βοήθησαν σε αρκετά θέματα των επιτροπών να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευκολία. Επιπρόσθετα, θα έλεγα το νεαρό της ηλικίας και η αμεσότητα στην σχέση με τους νέους, βοήθησαν στην ανασυγκρότηση και καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής Νεολαίας& Αθλητισμού.

Σχολίασε μας την νέα πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ποια είναι κατά την άποψή σου τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος μας στα οποία πρέπει να εστιάσει τις ενέργειές της η νέα δημοτική αρχή;

Η αλήθεια είναι ότι ο τόπος μας χρειάζεται αυτές τις μεταρρυθμίσεις και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα άμεσης επαφής με τον πολίτη. Πάντοτε σε κάθε τι καινούργιο αναμένεται να παρουσιαστούν διάφορα εμπόδια ή και προβλήματα με την ευχή να μην είναι ανυπέρβλητα. Θεωρώ ένα από αυτά, πάνω στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει ιδιαίτερα η νέα Δημοτική Αρχή είναι το οικονομικό. Μέσα από σωστές πρακτικές να επιτευχθεί αύξηση των εσόδων και παράλληλα μείωση σε περιττά έξοδα. Ουσιαστικά, η σωστή διαχείριση των οικονομικών του νέου Δήμου όπως προκύπτει από το σύμπλεγμα Αραδίππου-Τρούλλοι-Κελλιά θα είναι ένας καταλυτικός παράγοντας ακόμα για την ίδια την μεταρρύθμιση.

 Εσύ προσωπικά σε ποιο τομέα θα ήθελες να προσφέρεις  στα κοινά αν επανεκλεγείς;

Θα έλεγα στους τομείς που ανέφερα πιο πάνω. Σχετίζονται και με τις Επιτροπές του Δήμου στις οποίες συμμετέχω.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μείζον ζήτημα για τη νέα Δημαρχία;

Πιστεύω ότι το μείζον ζήτημα για τη νέα Δημαρχία αλλά και γενικά για τα άτομα που κατέχουν θέσεις κι αξιώματα, αποτελεί το γεγονός της έλλειψης επικοινωνίας με τον πολίτη. Ο πολίτης έχει ανάγκη να είναι κοντά σε αυτά τα άτομα, να αναφέρει ζητήματα που προκύπτουν μέσα από διαδικασίες, τα πιθανά προβλήματα στην γειτονιά του ή στην ενορία του αλλά παράλληλα και να ενημερωθεί για οτιδήποτε νεότερο αποφασίζεται. Και σίγουρα θέλει μέσα από τον διάλογο να δει έργα, να δει πράξεις.Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο σε ένα Δήμο των 25000 και βάλε κατοίκων να υπάρχει αυτό αλλά τουλάχιστον εάν συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα θεωρώ ότι αυτή η επικοινωνία μπορεί να φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα και να πετύχει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Ποιους στόχους έχεις θέσει; Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες εάν οι πολίτες σας τιμήσουν με τη ψήφο τους και σας εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο;

Οι στόχοι που έχω θέσει είναι να μπορεί αυτός ο Δήμος να στέκεται στα ποδιά του, αυτάρκης και να παρέχει στον Δημότη υπηρεσίες μέσα από ορθολογιστικές αποφάσεις και σύγχρονα μέσα. Σε πιθανή επανεκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι προτεραιότητες που θα έβαζα κι ως θέματα προς συζήτηση, θα αφορούσαν κυρίως τεχνικά θέματα. Μου είναι αδιανόητο η Αραδίππου μας να μην έχει τόσες υποδομές όσες πραγματικά αντιστοιχούν σε ένα Δήμο με τόσο μεγάλη έκταση αλλά και πληθυσμό. Σίγουρα στην εξίσωση εδώ προστίθεται σε αρκετές περιπτώσεις και ο κρατικός μηχανισμός, κι εννοώ τα Πολεοδομικά έργα. Θα πρέπει όμως να υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία για να προχωρούν τάχιστα οι διαδικασίες και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ποιο έχετε σαν motto στη ζωή σας;

Η αίσθηση της υπευθυνότητας αποτελεί προσωπικά τον σημαντικότερο πυλώνα για την πορεία ζωής.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες της Αραδίππου ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης;

Δυστυχώς, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις οι πολίτες απέχουν. Τα κριτήρια αξιολόγησης των πολιτών έχουν πλέον διαφοροποιηθεί και ιδιαίτερα στις πιο νεαρές ηλικιακές ομάδες. Βέβαια αυτό ίσως να μην ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό για τις τοπικές εκλογές καθώς λαμβάνονται ενδεχομένως υπόψη κι άλλοι παράγοντες. Το μήνυμα μου ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στους πολίτες είναι να συμμετέχουν μαζικά. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι, ο πολίτης έχει την δύναμη στα χέρια του μέσα από αυτή την διαδικασία είτε να διορθώσει μερικώς καταστάσεις είτε ακόμα να τις αλλάξει και εξ ολοκλήρου. Με την δική του συμμετοχή έχει λόγο, έχει φωνή.

Νικόλα μου σ’ ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλές επιτυχίες.

Σε ευχαριστώ Ρέα μου. Καλή συνέχεια στο έργο σου!

Send this to a friend