Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Η Αρμενική κοινότητα και η μέγιστη συμβολή στη Λάρνακα. Η εκκλησία Αγίου Στεφάνου στη μνήμη των θυμάτων.
Η Αρμενική κοινότητα και η μέγιστη συμβολή στη Λάρνακα. Η εκκλησία Αγίου Στεφάνου στη μνήμη των θυμάτων.

Η Αρμενική κοινότητα και η μέγιστη συμβολή στη Λάρνακα. Η εκκλησία Αγίου Στεφάνου στη μνήμη των θυμάτων.

Η φωτογραφία έχει ημερομηνία 20/05/1914 και είναι αναμνηστική φωτογραφία από την πρώτη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στη Λάρνακα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα τραγικά γεγονότα της Σφαγής των Αδάνων και αποτελεί το πρώτο μνημείο σε ολόκληρη την Αρμενική Διασπορά εις μνήμην των μαρτύρων των σφαγών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Λάρνακα φιλοξένησε 2.000 επιζώντες της πρώτης γενοκτονίας των Οθωμανών και στην μνήμη των θυμάτων χτίστηκε η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου.

Η Αρμενική κοινότητα στην Λάρνακα έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης και έχει τεράστια προσφορά τόσο στην ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής ζωής της Λάρνακας όσο και του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού.

Επαναβεβαιώνουμε λοιπόν σήμερα τη συμπαράσταση ολόκληρου του Κυπριακού Λαού προς τον Αρμενικό Λαό για δικαίωση και αναγνώριση της γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα στο πλευρό των Αρμενίων αδελφών μας για πλήρη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας. Το οφείλουμε σε όσους θυσιάστηκαν αλλά κυρίως σε όσους θα έρθουν για να κρατουμε την μνήμη ζωντανή αλλά κυρίως να φροντίσουμε κανένας λαός και κανένας άνθρωπος να μην ζήσει ποτέ τα όσα ο Αρμενικός λαός έζησε τότε.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Ανδρέας Α. Αποστόλου

*Πηγή φωτογραφίας και λεζάντας από την Μηχανή του Χρόνου

Send this to a friend