Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Καταφύγιο σκύλων και διαχείριση των αδέσποτων ζώων
Καταφύγιο σκύλων και διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Καταφύγιο σκύλων και διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Παντελής Αχιλλέως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας

Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,

Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας, στις εκλογές της 9ης Ιουνίου με τον συνδυασμο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ανάμεσα στα πολλά θέματα που απασχολούν την πόλη μας, θεωρώ ότι ένα το οποίο χρήζει περαιτέρω συζήτησης η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, και γενικότερα η πολιτική του Δήμου πάνω σε αυτό το θέμα. Ως Λάρνακα δεν έχουμε ένα καταφύγιο που να μπορούμε να μπορούν να στεγαστούν τα αδέσποτα, και δεν είναι και λίγα.

Καταφεύγουν όλα στο καλό χωριό και ο άνθρωπος που είναι εκεί έχει και αυτός γεμίσει, και από εκεί κάποια ιδιωτικά καταφύγια τα παίρνουν για να αποφορτιστεί λίγο και γεμίζουν τα ίδια και πάει λέγοντας. Αυτό που θα ήθελα πρώτα ως πολίτης και ως εθελοντής σε καταφύγιο, που με πολλή προσπάθεια τρέχουμε να καταφέρουμε μέσω ίντερνετ, να τα υιοθετήσουν στο εξωτερικό, και να σωθούν (γιατί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες φροντίζουν και υιοθετούν σκυλάκια ανεξάρτητα με την ράτσα τους) ο Δήμος Λάρνακας να καλέσει μια μέρα σε μια ανοικτή..

Πες το εκδήλωση πες το σύσκεψη, πες το συνάντηση, όλα τα καταφύγια της επαρχίας,και πολίτες φιλοζωους, να κατεβάσουν τις ιδέες τους, να καταγράφουν, (μπορώ να βοηθήσω σε πολλές ιδέες) να κάτσουμε κάτω να τα πούμε ΟΛΑ , και σκαλί, σκαλί, να τα υλοποιούμε, να μπούμε σε μια τροχιά, ξεκινώντας πρώτα από την κατασκευή του καταφυγιου. Υπάρχει εκεί έξω πολλής κόσμος που μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση του, και πολλής κόσμος που μπορεί να χορηγήσει. Μια λύση για την μερική συντήρηση του, (τροφές, κουβέρτες, καθαριστικά, κλπ) όταν τελειώσει, είναι..

Αφού σκέφτεται ο δήμος να φτιάξει καντίνα, καφετέρια, κάτι στο δασάκι μας στο παττιχειο αμφιθέατρο, ας γίνει ένα πάρκο σκύλων ακόμα μέσα στο πάρκο, με λίγο μυαλό ούτε κάν περίφραξη δεν θα χρειαστεί, αν φυτεύουν πολύ κοντά μεταξύ τους θάμνοι ταχείας ανάπτυξης, πυκνά, πυκνά γύρω από ένα χώρο σιγά σιγά θα γίνει αυτός η περίφραξη, έτσι δεν θα χρειαστεί άλλη παρεμβάση, και μερικά από τα έσοδα της καφετέριας, αν και εφόσον είναι του Δήμου, να συμπληρώνουν τα έξοδα για το δημοτικό καταφύγιο, το δικό μας. Μπορούν να γίνουν διάφορες δράσεις, εκδηλώσεις, έτσι ώστε και διάφορα σχολεία, πρόσκοποι (αφού είναι και μέσα στα πτυχία τους) να κάνουν επισκέψεις, να βγάζουν τα σκυλιά για περίπατο, να τα ταΐζουν, να βοηθούν στην καθαριότητα, και να μάθουν από παιδιά να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα, αλλα και πως να τα φροντιζουν, όταν αποκτήσουν το δικό τους.

Σκοπός δεν είναι απλά να γίνει ένα καταφύγιο, είναι και να γίνει η σωστή επιμόρφωση των μεγάλων και διαμόρφωση των μικρών στο να σέβονται αυτά τα πλάσματα που δεν ζητούν τίποτα άλλο από αγάπη και φροντίδα αλλά βοηθούν σε τόσα πολλά στον άνθρωπο. Θέλουμε ανθρώπους που να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ και είμαι ένας από αυτούς, όπως και πολλοί άλλοι που βρίσκονται εκεί έξω που χρειάζονται ένα έναυσμα για να ενταχθούν και αυτοί στο έργο, αν και εφόσον μπει σε μια σειρά και να δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος.

Υπάρχουν νόμοι; Ναι υπάρχουν.. Σκοπός όμως είναι να εφαρμόζονται και από τον Δήμο έτσι ώστε οι πολίτες να τους τηρούν. (πολλοί τους τηρούν και είναι προς τιμήν τους), να τηρούνται τα πρόστιμα, να τσιπαρονται τα ζώα και να καταγράφονται στους εκάστοτε ιδιοκτήτες τους, να υπάρχει έλεγχος.

Δεν θέλουμε αλλά αδέσποτα, όχι γιατί δεν τα αγαπάμε, αλλά γιατί έχουμε κουραστεί και οικονομικά και ψυχολογικά να κάνουμε την δουλειά των εκάστοτε κυβερνώντων. Οι επιχορηγησεις είναι πολύ λίγες, και τα ζώα πάρα πολλά, με αποτέλεσμα τα εθελοντικά ιδιωτικά καταφύγια να ασφυκτιουν . Δεν υπάρχει έλεγχος στις γέννες των ζώων. (κατοικίδιων) με αποτέλεσμα να μαζεύουμε κουταβάκια από σκουπίδια χωράφια, και χώρους όπου τα πετάνε για να τα ξεφορτωθούν.

Να σταματήσει επιτέλους η ανεξέλεγκτη εισαγωγή ζώων, και οι κτηνιατρικες υπηρεσιες να κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους για αποφυγή τους. Να μπει νόμος στην στείρωση των κατοικίδιων, όχι μόνο πολλές φορές τα σώζει από ασθένειες, αλλά αποφεύγονται και οι ανεξέλεγκτες γέννες που οδηγούν σε πιο πολλά αδέσποτα. Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους και δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνετε από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων.

Είμαι έτοιμος και μπορώ να βοηθήσω αν μου δωθει η ευκαιρία και εκλεγω σε αυτό το θέμα, να το βάλω σε μια τροχιά και σιγά σιγά με την βοήθεια και τις ιδέες των ζωοφιλων εκεί έξω να το υλοποιήσουμε βήμα βήμα ΜΑΖΙ.

 

Send this to a friend