Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αναστάτωση επικρατεί στην Αραδίππου μετά την γνωστοποίηση τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού. Αυτό, όμως, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός ότι ανδρόγυνο δασκάλων έχει έλθει σ’ επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ήδη βρίσκεται σε «καραντίνα» εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Και τα τρία υπό αναφορά πρόσωπα, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, βρισκόντουσαν στο ψαλτήρι του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ήταν δημότης της Αραδίππου, ο οποίος είχε επιστρέψει λίγες μέρες προηγουμένως από ταξίδι αναψυχής στη Βρετανία. Και τα έξι άτομα που ήταν στο ψαλτήρι την συγκεκριμένη Κυριακή υποβλήθηκαν σ’ εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δύο απ’ αυτούς είναι θετικοί στον ιό.

Σε δηλώσεις του χθες, ο Δήμαρχος Αραδίππου απηύθυνε έκκληση να σταματήσει ο κοινωνικός ρατσισμός που, όπως είπε, δέχεται τις τελευταίες μέρες ο δημότης που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και αναστάτωση είναι το γεγονός ότι ο ιερέας της εκκλησίας και η σύζυγός του είναι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, όπως ήταν φυσικό, έχουν έλθει σ’ επαφή με παιδιά που φοιτούν στο ίδιο σχολείο όπου αυτοί εργάζονται. Όπως πληροφορούμαστε, ήδη ο ιερέας και η σύζυγός του υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν επίσημα σήμερα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν και από τον Δήμο Αραδίππου, έτσι ώστε να ενημερωθούν πρωτίστως οι γονείς που ανησυχούν. Ο ιερέας και η σύζυγός του βρίσκονται σε «καραντίνα» στο σπίτι τους.

 

Περίπου το 90% των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας έχει βάλει προσωρινά λουκέτο εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοιού, ενώ οι προοπτικές είναι δυσοίωνες, αφού τις επόμενες μέρες προβλέπεται ότι θα κλείσουν όλα τα υπόλοιπα καταστήματα. Το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας έμοιαζε χθες το πρωί με νεκρή πολιτεία.  Οι οδοί Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως και Κωνσταντίνου Καλογερά, που άλλοτε έσφυζαν από κόσμο ειδικά τις ώρες αιχμής, χθες ήταν ερειπωμένες.  O γενικός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης μας δήλωσε ότι«τις τελευταίες τρεις μέρες έχει κλείσει το 90% των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων στη Λάρνακα,   «Εκτός από τους δρόμους στο εμπορικό κέντρο, εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι εμπορικοί άξονες της Λάρνακας, όπως οι λεωφόροι Φανερωμένης, Μακαρίου, Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου.

 

Στο μεταξύ, ο Δήμος Λάρνακας  προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα  για τη διασφάλιση της υγείας και ασφαλείας τόσο των δημοτών, όσο και για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό. Πέραν των απολυμάνσεων που έχουν γίνει σε δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες όπως και τις καθημερινές αποστειρώσεις σε σκυβαλοφόρα και σε άλλα οχήματα, προβαίνει σε απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων. Σήμερα και τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται να γίνουν απολυμάνσεις σ’ όλες τις υπόλοιπες κεντρικές στάσεις λεωφορείων της πόλης και σε άλλους δημοτικούς χώρους στάθμευσης καθώς και στον  Δημοτικό Κήπο Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας διευκρινίζει ότι για τις απολυμάνσεις χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα απολυμαντικά και διενεργούνται τόσο από ιδιωτικές εταιρίες, όσο και από εκπαιδευμένο προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας του δήμου.

Εξάλλου, στα πλαίσια της λήψης μέτρων, όλα τα γραφεία του Δήμου Λάρνακας και οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό μέχρι νεοτέρας. Ενόψει των πιο πάνω μέτρων, ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι η αποπληρωμή των εξώδικων προστίμων μπορεί να γίνεται διαδικτυακά μέσω της JCC. Παράλληλα, δεν θα επιβάλλεται επιβάρυνση 50% μετά το πέρας των 15 ημερών σε εξώδικα των οποίων οι επηρεαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το εν λόγω μέτρο θα ισχύει μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

 

Send this to a friend