Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μια σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία αναλαμβάνει από σήμερα Πέμπτη ο Δήμος Λάρνακας, προκειμένου να στηρίξει ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και άτομα τρίτης ηλικίας που χρειάζονται βοήθεια μετά την «καραντίνα» που επιβλήθηκε λόγω της εξάπλωσης του κορωνοιού.
Είναι το πρόγραμμα με την ονομασία «Μένω σπίτι – Εξυπηρετώ ευάλωτες ομάδες και άτομα τρίτης ηλικίας».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης κατ’ οίκον σε δημότες της Λάρνακας, οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή είναι ηλικιωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας και δεν έχουν κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους άτομο για να τους βοηθήσει. Η κατ’ οίκον παράδοση των τροφίμων θα γίνεται από υπαλλήλους του δήμου.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του και δέχεται νέες αιτήσεις ειδικότερα από άτομα που επηρεάστηκαν άμεσα ή που πρόκειται να επηρεαστούν στο μέλλον λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.
Με δυναμικά μέτρα προειδοποιεί η εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, σε περίπτωση που υπογραφεί Σύμβαση για τις δημόσιες μεταφορές, πριν την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στην προσφυγή της εταιρείας.

 

Δύο διαφορετικές υποθέσεις καταχωρίσθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, σε σχέση με τις απόπειρες φόνου που διαπράχθηκαν τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα και τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου στη Λάρνακα.
Στην περίπτωση της Αγ. Νάπας στόχος ήταν 53χρονος επιχειρηματίας, ενώ στη Λάρνακα στόχος ήταν ο Κώστας Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος.

Συγκεκριμένα, ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος θεωρείται από την Αστυνομία ως το άτομο που «οργάνωσε» τα δύο εγκλήματα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 11 Μαιου, ενώ ο 38χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε πως ήταν ο δράστης των δύο εγκλημάτων, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει στις 12 Μαῒου.
Έπειτα από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, έγιναν δύο καταχωρήσεις, για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, με διαφορετικά κατηγορητήρια, και τούτο για δύο βασικούς λόγους.

Πρωτίστως, για να μην έλθουν σ’ επαφή οι δύο κατηγορούμενοι, καθότι ο 38χρονος είναι αυτός που κατέδωσε στην Αστυνομία τον Μαμαλικόπουλο ως τον «οργανωτή» των εγκλημάτων κι επιπλέον, διότι ο 38χρονος λογικά θα παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει όταν θα κατηγορηθεί ενώπιον Κακουργιοδικείου και θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του Μαμαλικόπουλου, ο οποίος δεν παραδέχεται καμία ανάμειξη στα δύο εγκλήματα.

Παρόλο που καταχωρίσθηκαν δύο διαφορετικές υποθέσεις με διαφορετικά κατηγορητήρια οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι οι ίδιες.
Αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου και μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών.

Λόγω των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού που τηρούνται στα δικαστήρια, δεν επετράπη σε κανέναν δημοσιογράφο να εισέλθει στην αίθουσα, αφού είχαν συμπληρωθεί τα δέκα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός της αίθουσας.

 

Και τέλος με δυναμικά μέτρα προειδοποιεί η εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, σε περίπτωση που υπογραφεί Σύμβαση για τις δημόσιες μεταφορές, πριν την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στην προσφυγή της εταιρείας.

Send this to a friend