Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πεντάρα με επική ανατροπή η ΑΕΚ!
Πεντάρα με επική ανατροπή η ΑΕΚ!

Πεντάρα με επική ανατροπή η ΑΕΚ!

Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στην ανάπαυλα, μολονότι υποχρέωθηκε να ξοδέψει νωρίς τις αλλαγές της, η ΑΕΚ βρήκε το σθένος να φτάσει στην ολική ανατροπή στο Δασάκι και με μπροστάρη τον ανακάμψαντα αρχηγό της, Ιβάν Τριτσκόφσκι, που σημείωσε τέσσερα γκολ, να θριαμβεύσει 5-2 του Εθνικού Άχνας, ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη εδώ και 10 αγωνιστικές.

Η μία πίεζε, ο άλλος σκόραρε

Η ΑΕΚ έμοιαζε με… οδοστρωτήρα στο πρώτο δεκάλεπτο (σ.σ. τέσσερα κόρνερ πριν συμπληρωθούν οκτώ λεπτά!), αλλά απείλησε ουσιαστικά μόνο με τον Φιόλιτς (3’). Ο Εθνικός απείλησε δις (13’ Μαρκόφσκι, 15’ Κοστόφσκι) και με την τρίτη τελική του άνοιξε το σκορ: από σέντρα του Μιγκελίτο ο Κοστόφσκι με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Ραμίρεθ (19’).

Στο επόμενο λεπτό ο Μπογκατίνοφ σε σουτ του Τέτε απέτρεψε το 1-1, ακολούθως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και στο 36’ έφτασαν στο 2-0: από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα της ΑΕΚ απέτυχε ν’ απομακρύνει, στο νέο γέμισμα ο Κοστόφσκι πετάχτηκε από κανονική θέση και χρίστηκε σκόρερ.

Οι Λαρνακείς πίεσαν ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ωστόσο οι Τάντι (45’), Τρουγιόλς (45’ δοκάρι) και Τριτσκόφσκι (45+1’) σπατάλησαν διαδοχικά σπουδαίες ευκαιρίες για τη μείωση του σκορ.

Κιτρινοπράσινη καταιγίδα στο φινάλε!
Στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ένα κακώς ακυρωθέν τέρμα του Γιάννου (σ.σ. ο τροφοδότης Τριτσκόφσκι δεν ήταν οφσάιντ) στο 52’ και ένα χαμένο τετ α τετ του Τριτσκόφσκι στο 56’ η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ με κεφαλιά του αρχηγού της έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Τρουγιόλς (58’).

Η ισοφάριση για τους «κιτρινοπράσινους» ήλθε στο 79’ με δυνατό συρτό σουτ του Γκαρθία κι ακολούθως τη σκυτάλη ανέλαβε ο Τριτσκόφσκι: στο 82’ με πέναλτι (που κακώς καταλογίστηκε σε διεκδίκηση της μπάλας από Μαρκόσκι και Χέφελ), στο 88’ με σουτ και στο 89’ με λόμπα ο αρχηγός της ΑΕΚ συμπλήρωσε το καρέ του, έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε μια εντυπωσιακή ανατροπή!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ – ΑΕΚ 2-5 (11.01)

Γήπεδο: Δασάκι

Σκόρερ: 19’ Κοστόφσκι, 36’ Μαρκόφσκι / 58’, 82′ πέν., 88′, 89′ Τριτσκόφσκι, 79′ Γκαρθία

Διαιτητές: Λεόντιος Τράττου – Κυριάκος Σωκράτους, Ανδρέας Π. Ανδρέου – Ανδρέας Μ. Αργυρού

Κίτρινες: Γκλομπάρ / Τρουγιόλς, Ρουίθ

Θεατές:

ΕΘΝΙΚΟΣ (4-3-3): Μπογκατίνοφ – Γκλομπάρ, Μαρκόσκι, Ντέιβισον, Ευσταθίου – Λαμπάν – Μιγκελίτο (69’ Χαραλάμπους), Φοινίρης – Μαρκόφσκι (77’ Κυπριανού), Κονέ (57’ Παπαγεωργίου) – Κοστόφσκι.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Ραμίρεθ – Τάντι, Τρουγιόλς, Γκονθάλεθ, Ιωάννου (46’ Ρουίθ) – Γκαρθία, Σάστρε – Φιόλιτς (46’ Γιάννου / 67’ Κίβενι), Χέφελ, Τέτε – Τρισκόφσκι.

Πηγή : Sportime

Send this to a friend