Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Για αύριο Πέμπτη, για να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ορίστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η υπόθεση του 43χρονο οδηγού νταλίκας, από τη Λεμεσό, ο οποίος οδηγούσε… με τα πόδια το όχημα του στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και παράλληλα μετέδιδε το «κατόρθωμα» του ζωντανά στο facebook.

Επειδή τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο επαγγελματίας οδηγός διαπράχθηκαν στην επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κοφίνου, η υπόθεση καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, παρά το γεγονός ότι την υπόθεση διερεύνησαν μέλη της Τροχαίας Λεμεσού.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες στο δικαστήριο, ωστόσο ο δικηγόρος υπεράσπισης ζήτησε λίγες μέρες αναβολή, προκειμένου να μελετήσει όλο το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για αύριο Πέμπτη, για να απαγγελθούν οι κατηγορίες στον 43χρονο και να απαντήσει εάν τις παραδέχεται ή όχι.

Οι πλείστες κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν αλόγιστη κι επικίνδυνη οδήγηση. Σύμφωνα με το νόμο, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται επισύρουν μέχρι και ποινή φυλάκισης ενός έτους ή χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ή και τις δύο ποινές μαζί.

 

Λύση μέσω της δικαστικής οδού αναζητούν οι Δήμοι Λάρνακας και Αραδίππου, για να επιτύχουν την άμεση απομάκρυνση του εργοστασίου κατασκευής  φυσιγγίων που γειτνιάζει με κατοικημένες περιοχές των δύο Δήμων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, πρόσφατα έλαβε επιστολή από τον Δήμαρχο Λάρνακας, με την οποία τον ενημερώνει ότι είναι αδύνατο να εκδοθεί στη συγκεκριμένη εταιρεία Πιστοποιητικό Έγκρισης, εάν δεν μετακινηθεί άμεσα η πυρίτιδα.

Ενημερώνει επίσης ότι ο Δήμος Λάρνακας αποτάθηκε στο Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κατεδάφισης, χωρίς άλλη προειδοποίηση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου αναφέρει επίσης στην επιστολή του ότι είναι ευθύνη του Δήμου Λάρνακας, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η συγκεκριμένη βιομηχανία, να λάβει όλα τα αναγκαία νομικά μέτρα για αναστολή της λειτουργίας της και να  ασκήσει πίεση στον ιδιοκτήτη του υποστατικού, ούτως ώστε να συνεργαστεί για να εξευρεθεί κοινά αποδεκτός χώρος για μετακίνηση του υποστατικού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αραδίππου, το εργοστάσιο είναι κατηγορίας Α και η Νομοθεσία δεν επιτρέπει να λειτουργήσει σε περιοχή κατηγορίας Β.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα που έχει στη διάθεση του, για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο κατασκευής φυσιγγίων.

Send this to a friend