Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Φορτωμένοι με ναρκωτικά χάπια Tramadol έφθασαν στην Κύπρο από το Μπαχρέιν τρεις Ινδοί, δύο εργάτες κι ένας φοιτητής, προφανώς για να τα διαθέσουν σε ομοεθνείς τους που διαμένουν στο νησί μας. Σ’ έρευνα που έγινε στις αποσκευές τους βρέθηκαν σχεδόν τέσσερις χιλιάδες χάπια, τα οποία είναι ελεγχόμενα φάρμακα και η εισαγωγή τους στην Κύπρο απαγορεύεται. Η έρευνα έγινε από μέλη της ΥΚΑΝ αεροδρομίου Λάρνακας και από μέλη του τελωνείου έπειτα από αξιολόγηση πληροφορίας, αμέσως μετά την άφιξη των τριών υπόπτων, που είναι ηλικίας 36, 29 και 24 χρόνων. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ για ανάκριση, δίνοντας κάποιους ισχυρισμούς όσον αφορά την εισαγωγή της μεγάλης ποσότητας των απαγορευμένων χαπιών. Σύμφωνα με την ΥΚΑΝ, τα συγκεκριμένα χάπια χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο των οπιούχων ναρκωτικών. Οι δύο από τους υπόπτους, ηλικίας 36 και 29 χρόνων, οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και προφυλακίστηκαν για έξι μέρες, ενώ ο 24χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικρός αριθμός χαπιών, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

                                 

Την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά τους για τις συνεχείς αναβολές στην αποπεράτωση του κτηρίου της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας θα εκφράσουν σήμερα τα κόμματα ΑΚΕΛ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων, τα οποία θα διοργανώσουν εκδήλωση στο χώρο του νοσηλευτηρίου. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 10.00 π. μ. 

 

Mε το πρόγραμμα Erasmus με θέμα «Τουρισμός για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες»,  συμμετέχει η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ). Το πρόγραμμα, διάρκειας 18 μηνών, έχει στόχο την ανάπτυξη ικανοποιητικών λύσεων στον τομέα της επαγγελματικής προετοιμασίας των τουριστικών οργανισμών για την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες, δηλαδή σε τυφλούς, κωφούς και σε άτομα με μειωμένη ακοή και όραση. Το έργο θα εστιαστεί στη διεθνή ανάλυση λύσεων στην τουριστική εξυπηρέτηση ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες και στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές στον εν λόγω τομέα. Θα εξεταστούν, επίσης, τα κενά που υπάρχουν όσον αφορά τη γνώση και τις ικανότητες των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία για επαγγελματική εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης ομάδας ατόμων και θα γίνουν οι ανάλογες συστάσεις κι επισημάνσεις στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και του εκπαιδευτικού υλικού για τον τουριστικό κλάδο. Η ΕΤΑΠ Λάρνακας ευελπιστεί ότι μέσω αυτού του προγράμματος θα προκύψουν ικανοποιητικές λύσεις, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα εξυπηρέτησης τουριστών με προβλήματα όρασης και ακοής.

 

Send this to a friend