Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μέρος ενός ευρύτερου εκπαιδευτικού ανασχεδιασμού της Λάρνακας θ’ αποτελέσει ο χώρος της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής. Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, συνοδευόμενος από λειτουργούς του υπουργείου του, επισκέφθηκε χθες το πρωί τον χώρο όπου στεγαζόταν το ιστορικό σχολείο, δηλώνοντας ότι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές ξεκινά άμεσα ένας ευρύτερος εκπαιδευτικός ανασχεδιασμός της πόλης της Λάρνακας, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό που για χρόνια ζητούσαν οι γονείς, οι μαθητές και οι τοπικές αρχές, δηλαδή ένα καινούργιο, σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις τους τόσο ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, όσο και ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που επιτέλους έχει επιλυθεί το θέμα της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής και στον χώρο θα ανεγερθεί νέο σχολείο που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της πόλης. Για το θέμα της πανεπιστημιακής σχολής που διεκδικεί η Λάρνακα, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι έχουν προταθεί δύο χώροι και μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα προχωρήσει και αυτό το ζήτημα.

 

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός σε βάρος της Λάρνακας και των κατοίκων της». Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας μπροστά από την υπό ανέγερση νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, που διοργάνωσαν οι επαρχιακές επιτροπές των κομμάτων ΑΚΕΛ, Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών.

Αφορμή για την εκδήλωση διαμαρτυρίας αποτέλεσε η νέα παράταση (για πολλοστή φορά) που έδωσε πρόσφατα το αρμόδιο υπουργείο προς τον εργολάβο για αποπεράτωση του έργου. Ενώ το τελευταίο χρονοδιάγραμμα προνοούσε παράδοση του τετραώροφου κτηρίου στις 15 Νοεμβρίου 2019, ο εργολάβος εξασφάλισε νέα παράταση που εκπνέει τέλη Ιανουαρίου 2020.

 

Αρνήθηκε ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 43χρονος οδηγός νταλίκας, από τη Λεμεσό, ο οποίος οδηγούσε το όχημά το… με τα πόδια και παράλληλα μετέδιδε την ενέργειά του αυτή στο facebook. Ο 43χρονος βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αλόγιστη κι επικίνδυνη οδήγηση και για το ότι οδηγούσε το όχημά του χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες και το δικαστήριο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 16 Ιανουαρίου 2020.

 

Το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας, διοργανώνουν την έκθεση χαρακτικής με τίτλο “Πέντε χαράκτες στο Σπίτι της Κοντέας”. Εκθέτουν έργας τους οι Χαμπής, Ελένη Παναγίδου, Στέλιος Στυλιανού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Χαράλαμπος Κρασιάς. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το βράδυ στο Σπίτι της Κοντέας στη Λάρνακα. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Μαρία Γεωργίου Κρασιά και τον Γιώργο Κ. Γεναγρίτη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2019.

 

Αύριο Σάββατο στις 8.30 το βράδυ  στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, έχουμε την εκδήλωση Τραγουδάμε για το «Χάρισμα». Είσοδος 10 ευρώ.  Τα έσοδα θα δοθούν στον Σύνδεσμο ΧΑΡΙΣΜΑ.

 

Ο Θεατρικός Όμιλος Κίμων Ξυλοτύμβου, παρουσιάζει τη κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Ζητείται Ψεύτης”, πιο επίκαιρη από ποτέ αύριο Σάββατο στις 8.00 το βράδυ στο Γ. Σ. Κίμων Ξυλοτύμβου. Είσοδος €7.

 

Ο Δήμος Λιβαδιών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στις  5 το απόγευμα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής την τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων και της Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Λιβαδιών κ. Μάριο Αρμένη. Τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να φωτογραφηθούν μαζί του. Θα λειτουργούν Χριστουγεννιάτικα περίπτερα με διάφορα εδέσματα ζεστά και κρύα ροφήματα.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend