Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αρκετά ξενοδοχεία στις τουριστικές περιοχές Πύλας και Ορόκλινης θα παραμείνουν κλειστά κατά τη χειμερινή περίοδο, είτε λόγω ανακαινίσεων, είτε λόγω έλλειψης κρατήσεων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, το πεντάστερο ξενοδοχείο Golden Bay θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 λόγω μεγάλων κι εκτενών ανακαινίσεων. Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου και τα ξενοδοχεία Sandy Beach, Palm Beach, Henipa και Frixos Hotel.

Όσον αφορά το πολυτελές Aldiana στην Αλαμινό, θα κλείσει από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου. Από τα μεγάλα παραλιακά ξενοδοχεία της τουριστικής περιοχής Πύλας θα παραμείνουν ανοικτά τον φετινό χειμώνα το Lordos Beach, το Mariandy και το Lysithea, ενώ στην περιοχή Ορόκλινης θα παραμείνει ανοικτό το Sveltos. Εντός της πόλης της Λάρνακας δεν πρόκειται να κλείσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα κανένα ξενοδοχείο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με την τοπική εταιρεία τουρισμού, εντός του 2020 θα λειτουργήσουν στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης δύο νέα ξενοδοχεία, το Radisson Blu Resort και το Solaar, ενώ στην πόλη της Λάρνακας θα λειτουργήσουν το Samirana στην πλατεία Ερμού και το Indigo παρά το πρώην κοινοτικό κέντρο. Ακόμα ένα ξενοδοχείο προγραμματίζεται ν’ ανοίξει τις πύλες του τον νέο χρόνο κοντά στην πλατεία Παλλάς.

                                                                             

Εκσυγχρονίζεται η ακτή Μακένζι, στη Λάρνακα, η οποία είναι πλέον προσβάσιμη και για ΑμεΑ. Την περασμένη Τετάρτη, έγινε η παράδοση χρηματικού ποσού από τον Όμιλο Χειμερινών Κολυμβητών Λάρνακας ως συνεισφορά για την κατασκευή της πλαστικής ράμπας που θα χρησιμοποιείται για πρόσβαση ΑμεΑ στην παραλία Μακένζι. Το ποσό που παραδόθηκε ανέρχεται στις δύο χιλιάδες ευρώ. Η πλαστική ράμπα έχει ήδη τοποθετηθεί στην άμμο, σε σημείο στην αρχή της ακτής από την πλευρά της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου. Ωστόσο, κατά τη χειμερινή περίοδο θα αποθηκευτεί και θα επανατοποθετηθεί στην ακτή με την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου. Αυτή είναι η δεύτερη ράμπα για ΑμεΑ που θα βρίσκεται στην παραλία Μακένζι. Η πρώτη είναι ξύλινη και βρίσκεται κοντά στον πύργο των ναυαγοσωστών.

Σημειώνεται, ότι η πλαστική ράμπα έχει χρηματοδοτηθεί και από την Λέσχη Lions Λάρνακας. Παρόμοιες ράμπες ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει να εγκαταστήσει στο μέλλον και στις παραλίες Φοινικούδων και Καστέλας.

 

Σήμερα στις 7.00 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί η 3η Διάλεξη του Ζηνώνειου Ελευθέρου Πανεπιστημίου με θέμα «Η επόμενη γενιά βιο-ιατρικής έρευνας στην Κύπρο – Βιοτράπεζα και νέες εξελίξεις» με εισηγητή τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δέλτα, Διευθυντή Κέντρου Ερευνών Μοριακής Ιατρικής, Τμήμα Βιολογικών Επιστημών Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Send this to a friend