Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εργαστήριο Εκμάθησης Δαντελών στην Αθηένου
Εργαστήριο Εκμάθησης Δαντελών στην Αθηένου

Εργαστήριο Εκμάθησης Δαντελών στην Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, στα πλαίσια των εορτασμών των 10 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου, διοργανώνουν «Εργαστήριο εκμάθησης Δαντελών «βενίς» ή «πιττωτών»
και αθηενίτικης ολόπλουμης δαντέλας». Το εργαστήριο θα ξεκινήσει με τέσσερις συναντήσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 24 Ιουλίου, την Πέμπτη 25 Ιουλίου, την Τετάρτη 31 Ιουλίου και την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019. Εκπαιδεύτρια θα είναι η έμπειρη κεντήτρια, κ. Παντελίτσα Τράχηλου.

  1. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο αναπαλαιωμένο Χάνι του Μεστάνα στην Αθηένου, ένα ιστορικό χώρο που σχετίζεται άμεσα με τη διάθεση των δαντελών στην αγορά από τον Σωτήρη και την Ελένη Μεστάνα, κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.
  2. Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα 14 ετών και άνω και ενήλικες. Το κόστος για την κάλυψη των υλικών όλων των συναντήσεων είναι €12. Οι ώρες θα διευθετηθούν ανάλογα με το ενδιαφέρον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 24524002.

Send this to a friend