Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Νεαρή μητέρα από το Πακιστάν οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την πενθήμερη προσωποκράτησή της, σχετικά με αδικήματα εγκατάλειψης ανήλικων παιδιών. Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο η γυναίκα κλείδωσε τα τρία ανήλικα παιδιά της έξω στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στη Λάρνακα, για να τα τιμωρήσει επειδή έκαναν φασαρία, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές τους.

Τα παιδιά τέθηκαν υπό την προστασία του Γραφείου Ευημερίας.

 

Υπογράφησαν χθες στο «Δήμο Λάρνακας τα συμβόλαια, για  ανάπλαση δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας, ούτως ώστε να παρέχονται οι κατάλληλες διευκολύνσεις, για διακίνηση των ΑΜΕΑ.  Οι εργασίες θ’ αφορούν την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο αστικό κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Λάρνακας, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑΜΕΑ.  Η δαπάνη ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια, 126 χιλιάδες ευρώ. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Οι κατασκευαστικές εργασίες θ’ αρχίσουν την 1η Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες.

 

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας, ενημερώνει το κοινό, ότι τις τελευταίες μέρες αυξήθηκαν οι αριθμοί των εντόμων χειρονόμων, κυρίως στις περιοχές των Αλυκών.

Τα έντομα μοιάζουν με τα κουνούπια, αλλά δεν τσιμπούν τον άνθρωπο και δεν απομυζούν αίμα. Δεν προκαλούν ασθένειες όπως τα κουνούπια, αλλά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα. Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους ψεκασμούς τόσο για την καταπολέμηση των κουνουπιών όσο και των χειρονόμων, ενημερώνει όμως το κοινό ότι για την περίπτωση των χειρονόμων, μπορεί ο καθένας να λαμβάνει τα δικά του μέτρα για μείωση της όχλησης από τα έντομα αυτά, κυρίως όσοι κατοικούν στις περιοχές που περιβάλλουν τις Αλυκές.

Το φωνητικό σύνολο του Δήμου Λιβαδιών, αναχωρεί σήμερα για τα Φάρσαλα Λάρισας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των χορωδιών των δύο Δήμων.

 

Στις 8:30 σήμερα το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, όπου έχουμε τη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου Ένα Αφιέρωμα στην Ημέρα της Ευρώπης.

Send this to a friend