Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Υπόθεση κλοπής από αντιπρόσωπο και πλαστογραφίας εγγράφου διερευνά η Αστυνομία στην Ορόκλινη, εναντίον 32χρονου ο οποίος καταζητείται.

 Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης από 19χρονο από την Ορμήδεια, ότι εντόπισε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης να πωλείται το αυτοκίνητο, του οποίου είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης χωρίς τη συγκατάθεση του.  

 Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο του 2018, μετά από τροχαίο ατύχημα, που είχε στην επαρχία Λεμεσού, εμπιστεύτηκε το αυτοκίνητο του σε 32χρονο  από τη Ξυλοτύμπου, που διαμένει στη Λευκωσία και το μετέφερε σε υποστατικό επιδιόρθωσης οχημάτων στα Λιβάδια, για επιδιόρθωση.

 Σύμφωνα με την καταγγελία, ύστερα από ένα περίπου μήνα και όταν ο 19χρονος αναζήτησε το αυτοκίνητο του, αυτό δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί, παρά το γεγονός ότι ο 32χρονος ισχυρίστηκε πως το όχημα δεν είχε πωληθεί.

 Από έλεγχο που διενεργήθηκε από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του οχήματος ήταν άλλο πρόσωπο από τον παραπονούμενο.

 Εναντίον του 32χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για τα αδικήματα της κλοπής από αντιπρόσωπο και πλαστογραφίας εγγράφου και καταζητείται από την Αστυνομία.

 Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

 

Στάσιμο παραμένει το πολυσυζητημένο θέμα αξιοποίησης του μεγάλου τεμαχίου, όπου βρισκόταν η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή (και γυμνάσιο) Λάρνακας, με το μισογκρεμισμένο κτίριο του παλιού σχολείου να «κοσμεί» εδώ και τέσσερα χρόνια ένα νευραλγικό σημείο της πόλης, απέναντι από την εκκλησία του Σωτήρος και την Μητρόπολη Κιτίου. Από το 2015, οπόταν κατεδαφίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του σχολικού κτιρίου (απέμεινε μόνο η κύρια πρόσοψη και τα προπύλαια), δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί μια χρυσή φόρμουλα, έτσι ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Λάρνακας. Και αυτό, διότι όλες οι ενέργειες που αποσκοπούσαν σε ανταλλαγή του χώρου με άλλη κρατική γη έπεσαν στο κενό. Όπως πληροφορούμαστε, το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είχε επιδείξει κάποιο ενδιαφέρον για ν’ ανακτήσει το οικόπεδο, προσφέροντας ως αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό και άλλη κρατική γη, στην επαρχία Λάρνακας, προς το Διανέλλειο Ορφανοτροφείο, στο οποίο ανήκει η γη. Το θέμα, όμως, φαίνεται πως και πάλι σκαλώνει, αφού δεν προέκυψαν ουσιαστικές εξελίξεις. Είναι γεγονός πως η θέα του μισογκρεμισμένου σχολείου εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά και της μη αξιοποίησης του οικοπέδου όπου λειτουργούσε η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή (έχει γεμίσει αγριόχορτα, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους περιοίκους) εξακολουθεί να προκαλεί τεράστια οπτική ρύπανση σ’ ένα από τα πιο κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της Λάρνακας, που ενώνει δύο ιστορικές ενορίες της πόλης, της Σωτήρος και της Χρυσοπολίτισσας.

 

Στις  8:00  σήμερα το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, έχουμε τη συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου –Λάρνακας, ένα αφιέρωμα στα παιδιά-πρόσφυγες του χτες και του σήμερα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από Ελλάδα και Κύπρο. Η είσοδος είναι €10.

 

Send this to a friend