Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έμειναν πίσω οι εργασίες συντήρησης σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων στις επαρχίες Λάρνακας – Αμμοχώστου, αφού πέραν του μισού εργατικού προσωπικού του Τμήματος Αρχαιοτήτων, υποχρεωτικά απασχολείται με τα αρχαιολογικά ευρήματα του αποχετευτικού. Η περιοχή στην οποία εκτελούνται εργασίες από το ΣΑΛ αποτελεί τον πυρήνα της σύγχρονης Λάρνακας, του αρχαίου Κιτίου και του μεσαιωνικού οικισμού της πόλης. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια των εκσκαφών έρχονται στο φως πλήθος αρχαιοτήτων. Το Τμ. Αρχαιοτήτων, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των ευρημάτων αυτών και την αναγκαιότητα για όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωση των εργασιών του αποχετευτικού, έχει διοχετεύσει πέραν του μισού εργατικού προσωπικού του τμήματος στην επαρχία αποκλειστικά για τα έργα αυτά.

Η Υπουργός Μεταφορών ζήτησε από το ΣΑΛ να συμπεριλάβει στα νέα συμβόλαια και την πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου και ανειδίκευτου προσωπικού για τη διενέργεια των σωστικών ανασκαφών.

Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα προκαλεί καθυστέρηση στην ανταπόκριση του Τμήματος Αρχαιοτήτων σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα και σε πολεοδομικές αιτήσεις.

 

Σήμερα στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, θα πραγματοποιηθούν οι 30οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου, από το Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών, με θέμα «Ιριδίζουσες Οδοί». Το έργο είναι βασισμένο στο έργο «Τα μονοπάτια της προσφυγιάς» της Μαρίας Κυριακάκη. Διακειμενική σύνδεση / σκηνοθεσία: Σάββας Βορκάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, διοργανώνει αύριο Σάββατο και ώρα 4.30  στη Λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες, Καρναβαλίστικη Φιέστα, με παρέλαση αρμάτων και ομάδων.

 

Την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Λάρνακας, διοργανώνει στον εκδρομικό χώρο Τεκκέ, εκδήλωση με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τσιαττιστά από τον Πολιτιστικό Όμιλο Αράδιππος – Καροτσέρης.  Παραδοσιακά παιγνίδια και διαγωνισμούς. Θα προσφέρονται επίσης φασολάδα, χαλβάς, λαγάνες, ελιές και μπύρες.

Send this to a friend