Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Μήνες μετά από την καταδίωξη του, συνελήφθη 25χρονος
Λάρνακα: Μήνες μετά από την καταδίωξη του, συνελήφθη 25χρονος

Λάρνακα: Μήνες μετά από την καταδίωξη του, συνελήφθη 25χρονος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον 25χρονου από την Ιορδανία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κατοικίας, κλοπής, αλόγιστης και επικίνδυνης πράξης, παράληψης συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού, αμελείς και επικίνδυνες πράξεις και κοινή επίθεση, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 04/12/2017 και 01/05/2018 στην Ορόκλινη.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, στις 4/12/17 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από γυναίκα που διαμένει στην Ορόκλινη ότι την ίδια μέρα άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν την κατοικία της και έκλεψαν μεταξύ άλλων μια μικρή ταξιδιωτική τσάντα, η οποία περιείχε μια χρυσή βέρα και τρία γυναικεία δακτυλίδια, συνολικής αξίας 2 χιλιάδων ευρώ.

Πρόσθεσε ότι τέλη Απριλίου 2018 στα πλαίσια διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν στις 07/04/2018 και 20/04/2018 στα Λιβάδια και την Ορόκλινη, προέκυψε μαρτυρία εναντίον καταζητούμενου 28χρονου από το Ιράκ και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ενώ τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στο κατάλογο STOP – LIST.

Ανέφερε ακόμα ότι την 1η Μαΐου 2018 δόθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι ο καταζητούμενος θεάθηκε να είναι συνοδηγός σε αυτοκίνητο που κινείτο στη περιοχή Ορόκλινης. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν εγγεγραμμένο στη φίλη του Ιορδανού η οποία διέμενε στη Λεμεσό και αναχώρησε από την Κύπρο τέλη Απριλίου.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στην περιοχή Ορόκλινης όπου εντόπισαν το αυτοκίνητο να είναι σταθμευμένο κοντά στην τουριστική περιοχή. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στη περιοχή για διακριτική παρακολούθηση και διαπίστωσαν ότι στο αυτοκίνητο συνοδηγός ήταν ο 28χρονος και οδηγός άγνωστος άνδρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, δύο αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος του οχήματος και με τη χρήση αστυνομικής σειρήνας και φάρου έκαναν σήμα στον οδηγό να μην μετακινηθεί. Ωστόσο μόλις ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε επικίνδυνα προς το μέρος τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Οι αστυνομικοί έριξαν με τον υπηρεσιακό τους οπλισμό πυροβολισμούς στα ελαστικά του αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, αλλά ο οδηγός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, κτύπησε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και αφού διένυσε κάποια απόσταση στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς άλλο δρόμο και ακινητοποιήθηκε.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψαν το όχημα και έφυγαν τρέχοντας προς παρακείμενα χωράφια, ενώ παρά την καταδίωξη τους από αστυνομικούς δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

Από έρευνες στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε η τσάντα η οποία κλάπηκε από σπίτι στην Ορόκλινη, την οποία και αναγνώρισε η ιδιοκτήτρια της.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης πριν λίγες μέρες δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι ο ύποπτος εμπλέκεται στη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο 2018 στη πόλη και επαρχία Λάρνακας και ότι είναι το άτομο που οδηγούσε το αυτοκίνητο στη περιοχή Ορόκλινης όταν καταδιώχθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας.

Χθες Πέμπτη ο ύποπτος συνελήφθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας όπου ανακρίθηκε και φέρεται να αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Αστυνομία και να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υποβάλλονταν.

Η Αστυνομία ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης του υπόπτου για έξι μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend