Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυτές είναι οι ημερομηνίες των Φεστιβάλ σε Σωτήρα, Αυγόρου, Λιοπέτρι, Φρέναρος και Ξυλοφάγου
Αυτές είναι οι ημερομηνίες των Φεστιβάλ σε Σωτήρα, Αυγόρου, Λιοπέτρι, Φρέναρος και Ξυλοφάγου

Αυτές είναι οι ημερομηνίες των Φεστιβάλ σε Σωτήρα, Αυγόρου, Λιοπέτρι, Φρέναρος και Ξυλοφάγου

Καλοκαίρι σημαίνει φεστιβάλ. Και φεστιβάλ σημαίνει τοπικά προϊόντα. Σχεδόν κάθε περιοχή, δήμος ή κοινότητα της χώρας μας έχει μετατρέψει σε θεσμό τη διοργάνωση ενός ετήσιου Φεστιβάλ αφιερωμένο στο τοπικό του προϊόν.

Κι αν το 11ο Φεστιβάλ Φράουλας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, εμείς σας παρουσιάζουμε τα Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων που θα διοργανώσουν και φέτος Σωτήρα, Αυγόρου, Φρέναρος, Λιοπέτρι και Ξυλοφάγου.

12ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φρέναρος

Συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου οργανώνει και φέτος το 12ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού στο Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρου, στις 13 Ιουλίου 2018, στις 8:15μμ.

Το Φεστιβάλ έχει πρωταρχικό στόχο την προαγωγή της καρπουζοκαλλιέργειας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ο επισκέπτης θα δοκιμάσει γλυκό καρπούζι, παγωτό καρπούζι καθώς και κοκτέιλ από καρπούζι. Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των οργανωμένων συνόλων της κοινότητας μας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως η παρασκευή του παραδοσιακού κοκκινοχωριάτικου χαλλουμιού και η κατασκευή παραδοσιακών καρεκλών. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν τμήματα με ζωγραφιές προσώπου (Face Paintings) με θέμα το καρπούζι, παιδικές κατασκευές και παιδότοπος. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ καθότι τα συμμετέχοντα οργανωμένα σύνολα έχουν την δυνατότητα πώλησης φαγητών, ποτών, παραδοσιακών προϊόντων, κατασκευών και άλλων προϊόντων. Η εκδήλωση όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα κορυφωθεί με τραγούδια και μουσική από γνωστούς Κύπριους καλλιτέχνες. Όπως και κάθε χρόνο αναμένονται εκπλήξεις…

6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας, Αυγόρου

Το 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην πατάτα επιστρέφει και φέτος, με την Κοινότητα του Αυγόρου να μας προσκαλεί ξανά να δοκιμάσουμε εναλλακτικές και παραδοσιακές συνταγές με βάση την πατάτα.

Άλλωστε, η πατάτα των Κοκκινοχωρίων είναι φημισμένη ανά το παγκύπριο!

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Ιουλίου στην αυλή του Α’ Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το τοπικό προϊόν του Αυγόρου αλλά και να διασκεδάσουν σε ένα παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής καθώς επίσης και περισσότερες λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβουν η Σάσα Μπάστα, η Πωλίνα Χριστοδούλου, ο Νάσος και ο Γιάννης Σοφίλας.

1ο Φεστιβάλ Καρρότου, Λιοπέτρι

Το Λιοπέτρι φέτος θα διοργανώσει για πρώτη φορά Φεστιβάλ για προώθηση του προϊόντος που κατά κύριο λόγο παράγεται στην Κοινότητα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου 2018 στο Κοινοτικό Στάδιο του Αχυρώνα Λιοπετρίου με διοργανωτή το Κοινοτικό Συμβούλιο και σε αυτό οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα παρασκευάσματα φτιαγμένα με καρρότο. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβουν η Τίνα Κάζη, ο Κώστας Δόξας και ο

Διεθνές Φεστιβάλ Πατάτας, Ξυλοφάγου

Παρά το ότι Φεστιβάλ Πατάτας διοργανώνεται και στο Αυγόρου, φέτος η Κοινότητα Ξυλοφάγου αποφάσισε όπως προχωρήσει με την πραγματοποίηση Διεθνούς (όπως θα ονομάζεται) Φεστιβάλ Πατάτας στην Κοινότητά του. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί (σύμφωνα με πληροφορίες) την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κοινοτικό Γήπεδο της Ελπίδας Ξυλοφάγου. Σημειώνεται ότι η Κοινότητα Ξυλοφάγου διοργάνωσε Φεστιβάλ Πατάτας κατά το 1992 και 1993.

3η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού

Ο Δήμος Σωτήρας μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή διοργάνωση του 42ου Παγκυπρίου Φεστιβάλ Κολοκασιού με τη Μελίνα Ασλανίδου, ίσως του μακροβιότερου φεστιβάλ της χώρας μας, φέτος ετοιμάζεται για τη διοργάνωση της 3ης Βραδιάς Γευσιγνωσίας Κολοκασιού, αφού οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται εναλλάξ. Η 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού θα πραγματοποιηθεί εκτός απροπόπτου στο εστιατόριο Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα Σεπτεμβρίου (η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη).

Πηγή: famagusta.news

 

Send this to a friend